Šport > Kolesarstvo
21175 ogledov

Kuss zelo jasno glede svoje bodoče vloge v Jumbo-Vismi

Sepp Kuss Epa
Moštveni kolega Primoža Rogliča se je - vsaj za zdaj - še vedno pripravljen zadovoljiti z vlogo pomočnika.

Ameriški kolesarski as Sepp Kuss (Jumbo-Vismo) se še ni povsem privadil na status novopečenega zmagovalca Vuelte, zato trenutno nima nikakršnih ambicij po zmagi na dirki po Franciji, na kateri sta v zadnjih letih kraljevala Jonas Vingegaard (Jumbo-Vismo) in Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Kolesar Jumbo-Visme je nekaj podobnega zatrjeval že v ciljnem prostoru predzadnje etape na dirki po Španji, ko je svoji ženi bolj za šalo kot zares dejal, da se "nikoli več" ne želi znajti v vlogi prvega favorita ekipe.

Pot do do zmage na Vuelti je bila za Kussa fizično in psihično izčrpljujoča, zato je napad na skupno lovoriko Touru ali Giru trenutno zadnja stvar, o kateri razmišlja.

"Predvsem si ne želim nalagati prevelikih pričakovanj, ampak bi raje nadaljeval na enak način kot doslej," je za Wielerflits.nl glede pritiskov in pričakovanj na plečih vodilnega kolesarja na dirki povedal 29-letni Kuss.

Sepp Kuss | Avtor: Epa Epa
"Težko je tekmovati na dirki, kjer lahko izgubiš vse. Običajno nimam česa izgubiti, saj sem povsem osredotočen na svojo nalogo in jo želim opraviti kar se da uspešno. S tega vidika ne morem ničesar izgubiti. Ni lahko ostati osredotočen skozi celotno tritedensko dirko in psihično je zelo naporno, ko poskušaš vsako etapo izkoristiti v svoj prid," je dodal.

Kussu je bila kot izvrstnemu hribolazcu letošnja Vuelta pisana na kožo, zelo dobro pa se je odrezal tudi v vožnji na čas, kjer je marsikateri poznavalec pričakoval večjo izgubo v primerjavi z najboljšimi kronometristi.

Na koncu jim je po nekaj napetih in medijsko zelo odmevnih dnevih uspelo uskladiti tudi ambicije znotraj ekipe, potem ko je bilo v nekaterih zahtevnejših etapah precej nejasno, kdo od vodilne trojice je pravzaprav favorit Jumbo-Visme za zmago.

"Pred Anglirujem nismo bili prepričani, ali bomo mi trije najboljši kolesarji na dirki. Do takrat smo dirkali proti konkurenci, potem pa smo ostali samo še mi trije. To nas je presenetilo. Tega se ne da načrtovati. Nihče ni pričakoval, da se bomo znašli v takšnem položaju, zato smo želeli razjastniti to nepričakovano situacijo."

Kar zadeva njegove možnosti na Touru, je Kuss dejal: "Ambicije vedno so, toda zavedam se, da se Vuelta močno razlikuje od Toura. Govorim o dinamiki same dirke. Vuelta je popolna dirka zame. Na Touru je vse precej bolj nervozno. Prehodne etape so težje in klanci niso tako strmi. Dirki se razlikujeta. Motivira me, da lahko pomagam vodilnemu kolesarju in dirkam obenem. Vsekakor nisem izgubil veselja do vloge pomočnika," je zatrdil Kuss.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice