Šport > Kolesarstvo
32145 ogledov

Rogličev bivši sotekmovalec: "Po mojem zapušča Jumbo, okrepil bo ..."

Amund Grondahl Jansen Profimedia
Nekdanji Rogličev sotekmovalec je mnenja, da je Primoževa avantura pri Jumbo-Vismi zaključena.

Jumbo-Visma se je v zadnjih letih izkazala za najmočnejšo kolesarsko ekipo na svetu, medtem ko se bo letošnja sezona nizozemske ekipe za vedno zapisala v zgodovino, saj je Jumbo-Visma kot prva ekipa uspela osvojiti vse tri velike tritedenske dirke v enem letu. To ji je uspelo celo s tremi različnimi kolesarji, medtem ko so na nedavno končani Vuelti Sepp Kuss, Jonas Vingegaard in Primož Roglič naravnost pometli s konkurenco ter zasedli vsa tri mesta na stopničkah.

Toda po besedah nekdanjega kolesarja Jumbo-Visme Amunda Grondahl Jansena ta dominanca ne bo dolgo trajala. "Trenutno jim resnično vse teče kot po maslu. Ko sem sam postal profesionalec pri Jumbo-Vismi, je bila ekipa Quick-Stepa dominantna na enodnevnih klasikah, medtem ko se je vse zarotilo proti nam. Ko pa enkrat ujameš serijo zmag, se vse postavi na pravo mesto. Toda verjamem, da bomo že v roku dveh let pozabili na te uspehe Jumbo-Visme, saj se bo takrat zagotovo pojavila nova ekipa, ki bo zmagovala vse po vrsti. Podobno je bilo s Skyjem tekom let Bradleya Wigginsa in Chrisa Frooma. Ta dominanca ene ekipe se spremeni na vsake dve, do tri leta," je v pogovoru za IDL Pro Cycling spregovoril 29-letni Norvežan, ki nastopa za Jayco AlUlo in je moštveni kolega našega Luke Mezgeca.

Amund Grondahl Jansen | Avtor: Epa Epa

Grondahl Jansen je opozoril še na eno stvar, s katero se bo Jumbo-Visma morala soočiti v prihodnosti - izbiro svojega vodje ekipe. Dolgo časa je bil paradni konj nizozemske ekipe naš Roglič, za katerega so vsi verjeli, da bo prvi kolesar, ki bo Jumbo-Vismi privozil zgodovinsko prvo zmago na dirki po Franciji. Toda razmerja moči znotraj ekipe so se spremenila in ekipa je zagotovo trenutno bolj podrejena dvakratnemu zmagovalcu Toura Vingegaardu, kot pa Rogliču. In glede na to, da Rogliču ni bilo dovoljeno, da bi se v sezoni ko je celo izpustil Tour, boril za skupno zmago na Vuelti, Grondahl Jansen verjame, da je čas, da Slovenec zamenja ekipo.

"Ne morete imeti toliko dobrih kolesarjev dolgo na kupu. Vsi imajo svoje lastne ambicije. Slej kot prej se bodo nekateri odločili, da zamenjajo ekipo. Zato si predstavljam, da bo Roglič okrepil Ineos Grenadiers ali Lidl-Trek. To bi bila logična izbira. In to bi prekinilo dominanco Jumbo-Visme. Nikoli več ne bi končali tritedenske dirke na prvih treh mestih," je zaključil kolesar, ki je kar štiri leta vozil skupaj z Rogličem za Jumbo-Vismo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:31 21.september 2023.

    Tako kot vsi, tudi on le ugiba in nič več! Če je (bo) pa kaj res na tem, pa danes vedo mogoče največ 2-3 osebe na katere se Jumbo - Visma lahko zanese, da jim predčasno ne bo nič ušlo v javnost.

Sorodne novice