Šport > Kolesarstvo
13275 ogledov

Član Jumbo-Visme utrpel hude posledice, ekipa vložila pritožbo

Nyssen Print Screen
Jumbo-Visma je na organizatorje dirke po Španiji naslovila uradno pritožbo zaradi incidenta po koncu 18. etape.

Jumbo-Visma je vložila uradno pritožbo zaradi neljubega dogodka po koncu 18. etape Vuelte, v katerem jo je grdo skupil njihov 'soigneur' Kevin Nyssen. Ta se je v ciljnem prostoru zapletel v prerivanje s policisti, ki so ga s skupnimi močmi spravili na tla in ga nato odvlekli z mesta, kjer je malo prej oskrboval zvezdnika Jonasa Vingegaarda.

Nyssen je v incidentu utrpel hud pretres možganov, je sporočila Jumbo-Visma.

Neprijeten incident Šport Drama na Vuelti: policisti fizično nad člana Rogličeve ekipe

"Gre mu razmeroma dobro, vendar mora še počivati. Ne spomni se prav veliko," je o stanju kolega, ki se je sicer izognil aretaciji, spregovoril še en pomočnik pri čebelah Richard Cremers in dodal: "Z nami ravnajo kot s huligani."

Nyssen | Avtor: Print Screen Print Screen

Kot se je izkazalo, pa Nyssen ni bil edina žrtev grobega policijskega posredovanja. David Geeroms, ki na dirkah zadovoljuje potrebe belgijskega zvezdnika Remca Evenepoela, je doživel podobno izkušnjo.

"Agresivno so nas potiskali stran, ne glede na možne posledice. Potisnili so nas za ograje, kjer so gledalci, vendar od tam ne moremo skrbeti za kolesarje. Bilo je naravnost bizarno. Še nikoli nisem doživel česa takšnega. Utrpel sem zvin roke," je povedal Geeroms.

Neprijeten incident je bil v veliki meri posledica nesporazuma, saj možje v modrem niso bili seznanjeni z vlogo 'soigneurjev', zaradi česar so zmotno domnevali, da v bližini kolesarjev nimajo kaj iskati.

Pri tem ne gre zanemariti, da je Nyssen odrinil enega od policistov, s čimer je samo še prilil olje na ogenj.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Opravljali smo svoje delo. Policisti so mislili, da oviramo kolesarje, saj ne vedo, kaj so naše naloge," je pojasnil Geeroms.

Za razliko od Jumbo-Visme se pri Soudal-QuickStepu niso odločili za pritožbo. "Pogovorili smo se z organizatorji in Jumbo-Vismo. Pričakujemo, da bo poslej vse v redu," je dodal Geeroms.

Roglič Bo sprejel? Šport Roglič o ponudbi konkurenčne ekipe: "To je dobro zame"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.