Šport > Kolesarstvo
297 ogledov

Jumbo-Visma na razgibani trasi za potrditev trojne zmage

Jumbo-Visma Profimedia
Kolesarji bodo na dirki po Španiji opravili še z zadnjo zahtevno preizkušnjo pred nedeljsko formalnostjo v Madridu.

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu zadnja zahtevna etapa, preden bo v nedeljo v Madridu padel zastor nad 78. izdajo te preizkušnje. Na trasi od Manzanares El Reala do Guadarrame (207,8 km) bodo morali kolesarji premagati kar deset kategoriziranih vzponov, a niti eden ne bo zahtevnejši od tretje kategorije.

Sobotna etapa bo hkrati tudi najdaljša na letošnji španski pentlji. Preizkušnja se bo začela ob 12.02 in končala okoli 17.30.

Organizatorji dirke po Španiji so za zadnji konec tedna postregli z zanimivo, a ne preveč zahtevno etapo v bližini Valladolida. Razgiban teren bo pisan na kožo morebitnim ubežnikom, medtem ko v skupnem seštevku med favoriti ne bi smel povzročiti večjih premikov.

Roglič Bo sprejel? Šport Roglič o ponudbi konkurenčne ekipe: "To je dobro zame"

Američan Sepp Kuss je tako tik pred skupno zmago na španski pentlji, medtem ko bosta po vsej verjetnosti drugo in tretje mesto zasedla še njegova moštvena kolega pti Jumbo-Vismi, drugouvrščeni Danec Jonas Vingegaard in tretji Slovenec Primož Roglič. V seštevku zaostajata 17 sekund oziroma 1:08 minute.

Četrtouvrščeni Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) ima po 19 etapah natanko štiri minute zaostanka za vodilnim kolesarjem, kar pomeni, da bo težko posegel v boj za stopničke.

Sepp Kuss Dirka po Španiji Šport Sepp Kuss po mirnem dnevu na pragu uspeha kariere Vingegaard Roglič Močno stališče Šport "Roglič v nobenem primeru ne bi osvojil Vuelte"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.