Šport > Kolesarstvo
7179 ogledov

Drama na Vuelti: policisti fizično nad člana Rogličeve ekipe

Print Screen
Po koncu 18. etape na dirki po Španiji so možje v modrem v ciljnem prostoru na tla zbili člana kolesarske ekipe Jumbo-Visma.

Kolesarska ekipa Jumbo-Vismo je rutinirano opravila še z 18. etapo Vuelte, v kateri sta se Primož Roglič in Jonas Vingegaard vzdržala napadov in vse do ciljne črte ostala tesno ob nosilcu rdeče majice Seppu Kussu.

Če je dogajanje na trasi tokrat minilo brez pretresov, pa se je po koncu dirke zaiskrilo v ciljnem prostoru, kjer jo je v fizičnem obračunavanju s španskimi policisti skupil eden izmed članov nizozemske ekipe.

Po koncu etape je prišlo do prerivanja sredi cestišča, potem ko so policisti želeli razmakniti ljudi ter omogočiti nemoten prehod nekaterim članom organizacije in moštvenim avtomobilom. Pri tem so naleteli na odpor člana Rogličevega moštva, ki je ravno v tistem trenutku oskrboval Jonasa Vingegaarda.

'Soigneur' Jumbo-Visme se je odzval agresivno in policista odrinil, nakar so ga možje v modrem družno zbili po tleh.

V dogajanje se je takoj vmešal predstavnik za odnose z javnostmi pri Jumbo-Vismi Ard Bierens, ki je poskušal pomiriti napete strasti, medtem ko se je Roglič, ki je bil dogodku prav tako priča iz neposredne bližine, umaknil na varno.

Policisti so moškega spravili nazaj na noge in ga odvlekli s prizorišča. Vingegaard, ki je samo začudeno spremljal neprijeten incident, se je kasneje prišel pozanimat o usodi sodelavca. Konkretnih informacij ni dobil, izvedel je le, "da je pravila treba spoštovati".

Po pričevanju očividca Marcela La Gattine, ki je posnetek prvi objavil na spletu, se je član Jumbo-Visme izognil aretaciji, bržkone pa bo moral plačati globo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:52 15.september 2023.

    Glavni problem je, da "starejši" španski policisti (40/45 +), ki ne delajo v turistično obleganih krajih, zelo slabo obvladajo angleščino, večina pa pojma nima ne o angleščini, ne o drugem tujem jeziku in potem jih dajo delat v zaprto cono ...prikaži več dirke, kjer oni po špansko nekaj dopovedujejo tekmovalcu ali članu ekipe, ki ni Španec, on jim želi svoje dopovedati v angleščini, rezultat pa je enak kot bi žabi dopovedoval, da ne sme skočit v vodo. No, kot rezultat komunikacije si potem oni skočijo v lase!

  • fuckZ24 15:33 15.september 2023.

    Imajo pičke v plavem prakso v maltretiranju ljudi. Pogrešajo cajte, ko so lahko pretepali volivce v Kataloniji.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 11:56 15.september 2023.

    A.C.A.B.

Sorodne novice