Šport > Kolesarstvo
14683 ogledov

Direktor Jumbo-Visme razkril, kaj so se odločili že pred začetkom tedna

Jumbo-Visma Profimedia
Grischa Niermann je razkril, da čeprav vsi privoščijo zmago Seppu Kussu, imajo vsi trije kapetani Jumbo-Visme že od začetka zadnjega tedna Vuelte dovoljenje, da se borijo za zmago.

Jumbo-Visma je pokazala vso svojo dominanco tudi na 17. etapi Vuelte, ko je na brutalno zahtevni etapi s ciljem na Angliru osvojila prva tri mesta, a je bilo po koncu etape v zraku čutiti precejšnjo napetost, saj sta Primož Roglič in Jonas Vingegaard v zadnjih kilometrih pobegnila nosilcu rdeče majice Seppu Kussu, ki je na koncu komajda še uspel zadržati skupno vodstvo.

Mnogi so se spraševali, kakšna sploh je taktika nizozemske ekipe ter zakaj Roglič in Vingegaard nista čakala na njihovega nosilca rdeče majice, ko pa so že zdavnaj strli odpor vse konkurence z izjemo Mikela Lande, ki pa ne predstavlja nevarnosti v skupnem seštevku.

Grischa Niermann | Avtor: Profimedia Profimedia

V cilju so se tako številni mediji zbrali okoli športnega direktorja Jumbo-Visme Grische Niermanna, saj je vse zanimalo, kaj si eden vodilnih mož ekipe misli o razpletu etape. "Šlo je za zelo, zelo zahtevno etapo, izjemno napeto. Priča smo bili nevarnemu napadu Remca Evenepoela in Marca Solerja, toda mislim, da je ekipa vrhunsko opravila z njima ter na koncu pokazala, da imamo očitno tri najmočnejše kolesarje na dirki," je etapo analiziral nekdanji nemški kolesar.

Nekaj časa je izgledalo, da bodo "trije mušketirji" složno prikolesarili do cilja, potem ko so uspeli zlomiti še zadnjega nasprotnika Lando, toda Kuss v zadnjih kilometrih ni mogel več slediti obema zvezdniškima moštvenima kolegoma in je počasi začel izgubljati priključek. Pri tem je nekaj sporočil preko radia, PR služba Jumbo-Visme pa je nemudoma poročala, da naj bi Rogliču in Vingegaardu sporočil, naj gresta dalje.

"Go, guys!" naj bi po besedah Jumbo-Visme izjavil Kuss, čeprav je Niermann takoj po koncu etape izjavil, da ga niso slišali oziroma razumeli. "Nismo ga mogli slišati, prav tako nismo ničesar videli, saj je bila televizijska povezava zelo slaba," je demantiral besede lastne službe za stike z javnostjo športni direktor Jumbo-Visme.

Je pa Niermann nemudoma dodal, da sta imela Roglič in Jonas zeleno luč za boj za skupno zmago. "Zdi se , da si vsi v ekipi želijo, da bi Sepp ostal v vodstvu, a vseeno smo se na začetku zadnjega tedna dogovorili, da imajo vsi trije kolesarji proste roke pri boju za skupno zmago. Kuss tako ostaja naš vodja, toda fantje si želijo tudi etapnih zmag in vsem je bilo dovoljeno, da poizkusijo in na koncu se je to tudi zgodilo. Odlična zmaga za Primoža," je taktiko Jumbo-Visme pojasnil Niermann, potem ko je Kuss ob napadu Rogliča obdržal vsega osem sekund prednosti pred Vingegaardom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Anja1956 14:44 14.september 2023.

    Če ne bo zmagal Kuss, bo¸imela TJV hude probleme , ker bo preveč nesoglasij znotraj ekipe ! Roglič in Vingegard dolgujeta zmago Kussu, ker jima je ravo on omogočil večino zmag !

  • SamoResnica 14:14 14.september 2023.

    Dej nehi no, da 2 dni nazaj Roglič in pa Kuss ne bi mogla pokrit Vingegarda... BUČKE! Sledijo ukazom vodstva ekipe, ki pač favorizira 1 kolesarja in to nista tista dva, ki sta čakala ko je Vingegard skočil

Sorodne novice