Šport > Kolesarstvo
336 ogledov

Nova velika priložnost za hribolazce

Jumbo-Visma Epa
Pred kolesarji na Vuelti je nova zahtevna etapa.

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu 14. etapa od Sauveterre-de-Bearna do Larra-Belague (156,2 km). Trasa bo znova namenjena najboljšim hribolazcem, med njimi tudi skupno drugouvščenemu slovenskemu asu Primožu Rogliču (Jumbo-Visma).

Primož Roglič Vuelta Šport Dominacija Jumbo-Visme, Remco izpadel iz boja za rdečo majico

Triintridesetletni Kisovčan je bil v petek del trojne zmage svoje ekipe, ki je pokazala, da je v tem trenutku najmočnejša na španski pentlji. V etapi s ciljem na slovitem prelazu Tourmalet je zmagal Danec Jonas Vinegegaard, drugi je bil Američan Sepp Kuss, tretji pa Roglič, ki je zaostal 33 sekund.

Vseeno je letošnji zmagovalec dirke po Italiji s četrtega napredoval na drugo mesto v skupnem seštevku, za vodilnim Kussom pa zaostaja 1:37 minute. Tretji je po petkovem uspehu zmagovalec dirke po Franciji Vingegaard, ki zaostaja 1:44 minute.

Evenepoel Kalvarija Šport Ali je Evenepoel bolan? Ta razlaga ne pušča dvomov

Nizozemska zasedba je po 13 etapah v sijajnem položaju, da kot prva v zgodovini osvoji prav vse tritedenske pentlje v sezoni. Do konca jih čaka še osem etap, za začetek prihaja zahtevna današnja, ki se bo končala s ciljnim vzponom do Larra-Belague (9,5 km/6,3 %).

To sicer ne bo najtežji vzpon dneva, saj bodo morali pred tem kolesarji premagati še strma klanca na Hourcere (11,1 km/8,7 %) ter Puerto de Larrau (14,9 km/8 %).

Etapa se bo začela ob 13.17, končala pa dobre štiri ure kasneje. Na dirki nastopajo še trije Slovenci. V skupnem seštevku je najvišje med njimi Jan Tratnik (Jumbo-Visma) na 44. mestu, Domen Novak (UAE Team Emirates) je 121., Matevž Govekar (Bahrain Victorious) pa 154.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice