Šport > Kolesarstvo
14272 ogledov

Evenepol napadel Jumbo-Vismo: "Ne moreš jim zaupati"

Print Screen
Remco Evenepoel je po 12. etapi, v kateri je izgubil štiri sekunde v primerjavi s Primožem Rogličem, izstrelil strupene puščice proti Jumbo-Vismi.

Branilec naslova na dirki po Španiji Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je v pogovoru za Het Nieuwsblad komentiral razplet 12. etape, v kateri je oddal nekaj prednosti pred tekmecem za končno zmago Primožem Rogličem (Jumbo-Visma). 

Slovenski kolesarski zvezdnik se je nepričakovano vmešal v boj časovno bonifikacijo in pridobil pomembne štiri sekunde v primerjavi s konkurenti.

Kisovčan je po etapi dejal, da je bil njegov vmesni sprint posledica ugodnih okoliščin in trenutnega navdiha. "Tega nisem ravno načrtoval, a bil sem v dobrem položaju in se zanje potegoval," je pojasnil član Jumbo-Visme.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Roglič, trenutno četrti kolesar v skupni razvrstitvi, je s tem zaostanek za tretjim Evenepoelom manjšal na 23 sekund. Belgijski kolesar je v prvem odzivu dejal, da ga izgubljene sekunde ne skrbijo, je bil za zato toliko bolj kritičen do Jumbo-Visme, ki naj bi se izkazala za dvolično, saj naj bi z Rogličevim napadom na bonifikacijske sekunde ravnala v nasprotju s svojimi napovedmi.

"To me sploh ne moti. Sprint ni bil del našega načrta, medtem ko je bil del njihovega. Vidite lahko, da so njihove izjave kontradiktorne. Najprej govorijo, da se s tem ne bodo ukvarjali, potem pa to vseeno storijo. Ne moreš jim verjeti na besedo," je bil kritičen Evenepoel, ki je bil sicer zadovoljen z razpletom zadnje preizkušnje pred dvema zelo zahtevnima etapama v Pirenejih. 

"Moštveni kolegi so se dobro odrezali. Zadnjih 15 kilometrov je bilo nekoliko nervoznih. Izognil sem se trpljenju. Uspelo nam je privarčevati veliko energije," je dejal Belgijec, ki ni želel razkrivati strategije za prihajajoče gorske izzive.

Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ničesar ne bom povedal. Jumbovci imajo ves čas napeta ušesa in poslušajo. Ničesar več ne bom izdal. Pred nami je nov pomemben dan, to ni nobena skrivnost. Na takšni etapi bodo odločale noge. Jumbo-Visma ima še vedno tri kolesarje med najboljšo deseterico, kar je določena prednost, a v tako zahtevni etapi bodo odločale noge."

"Jumbo-Vismo bo verjetno poskušala uresničiti svoj načrt. Mi smo pripravljeni na vsak scenarij. Še vedno imam minuto in deset sekund zaostanka za Kussom, obenem pa tudi nekaj prednost pred Primožem in ostalimi. Teden in pol pred koncem dirke smo v dobrem položaju," je prepričan Evenepoel.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 4
  • munja 21:17 08.september 2023.

    Če bi bil taprav kolesar, bi bil osredotočen na svojo vožnjo, ne pa da se ukvarja z drugimi kolesarji. Njegovi komentarji so vedno bolj otročji, vedno mu je nekdo drug kriv, če mu ne gre po načrtih. Kaj neki si ...prikaži več bo izmislil za današnji neuspeh.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:18 08.september 2023.

    Prav zanimivo bo izvedeti, koga bo okrivil za današnji fiasko?

  • Avatar pantani
    pantani 13:24 08.september 2023.

    Remco iz etape v etapo dokazuje in misli,da se vse okoli njega vrti,vsi drugi krivi,samo on NE!!!