Šport > Kolesarstvo
3820 ogledov

Roglič presenetil: Tega nisem načrtoval

Primož Roglič Profimedia
Roglič tekmecem v skupnem seštevku nenadejano ukradel štiri sekunde.

Primož Roglič je po 12. etapi Vuelte priznal, da napada na bonifikacijske sekunde pred etapo ni načrtoval. "Lepo je, da sem nekaj pridobil. Včasih kaj pridobiš, spet drugič izgubiš. Tega nisem ravno načrtoval, a bil sem v dobrem položaju in se zanje potegoval. Bomo videli, koliko mi bodo koristile. Jutri je nov dan, nov izziv," je za GCN in Eurosport dejal slovenski as in na vprašanje, ali je s tem izgubil kaj energije pred gorsko etapo, dodal: "Ni mi ravno preveč mar."

Etapa je sicer pripadla Kolumbijcu Juanu Sebastianu Molanu, več o razpletu si lahko preberete tukaj. "Zelo sem vesel, a moram se zahvaliti ekipi, ki je opravila sijajno delo. To zmago bi namenil njim, moji družini. Zdaj imam dve etapni zmagi na Vuelti po lanskem uspehu v Madridu. Vse smo opravili popolno, kot smo se dogovorili na sestanku. Zadnji ovinek je potekal nekoliko na levo, zato smo pospešili po desni in prišli v boljši položaj kot v preteklih etapah," je zaključek etape za organizatorje preizkušnje pospremil današnji zmagovalec Juan Sebastian Molano

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.