Šport > Kolesarstvo
906 ogledov

Pred Rogličem najtežji preizkus doslej

Primož Roglič Epa
Primoža Rogliča in tekmece danes čaka zahteven francoski test na dirki po Španiji.

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu zahtevna 13. etapa od Formigala do prelaza Tourmalet (134,7 km). Gre za doslej najtežji preizkus na španski pentlji, ki ponuja več kot 4000 višinskih metrov po večinoma francoskih cestah v Pirenejih. Med favoriti za etapno zmago je tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič presenetil: Tega nisem načrtoval

Od ostalih Slovencev bodo na startu še Jan Tratnik (Jumbo-Visma), Domen Novak (UAE Team Emirates) in Matevž Govekar (Bahrain Victorious), ki pa bodo v prvi vrsti pomagali svojim kapetanom, skušali priti v ubežno skupino ali pa varčevali moči za naslednje etape.

Oči slovenske javnosti bodo uprte predvsem v Rogliča. Trikratni zmagovalec Vuelte namreč v skupnem seštevku zaseda četrto mesto, za vodilnim moštvenim kolegom, Američanom Seppom Kussom, zaostaja 1:32 minute. Vmes sta še drugouvrščeni Španec Marc Soler (UAE Team Emirates) s 26 sekundami zaostanka in lanski zmagovalec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki zaostaja 1:09 minute.

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Po slabem dnevu Šport Ali Jonas še naprej ostaja kapetan? Tako razmišljajo pri Jumbo-Vismi ... Roglič Pereče vprašanje Šport Roglič se je opredelil do dileme Jumbo-Visme

Prvo deseterico v razvrstitvi za rdečo majico loči le 3:14 minute, kar pred eno najzahtevnejših etap na Vuelti napoveduje napadalno dirkanje favoritov.

Te najprej čaka kratek vzpon na Portalet (4,4 km/5,4 %), nato pa skoraj 30 km dolg spust pred vzponom prve kategorije na prelaz Aubisque (16,5 km/7,1 %). Po novem spustu sledi prelaz Spandelles (10,3 km/8,3 %), na vrhu katerega bodo delili tudi bonifikacijske sekunde.

Po 15 km spusta in slabih 20 km v dolini za konec sledi še sloviti Tourmalet (18,9 km/7,4 %), ki predstavlja tudi najvišjo točko letošnje Vuelte z 2115 metri.

Karavana se bo na pot podala ob 13.58, ciljno črto pa bodo najboljši v njej prečkali okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.