Šport > Kolesarstvo
4821 ogledov

Ali Jonas še naprej ostaja kapetan? Tako razmišljajo pri Jumbo-Vismi ...

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Profimedia
Pri Jumbo-Vismi so kljub nekoliko slabšem kronometru Jonasa Vingegaarda odločeni, da zadnja dva tedna dirke po Španiji napadejo s tremi kapetani.

Jumbo-Visma je prvi teden dirkanja po španski pentlji zaključila na sanjski način. Sepp Kuss je še vedno kar nekoliko nepričakovano nosil rdečo majico vodilnega, medtem ko sta bila v samem vrhu skupnega seštevka tudi njihova glavna aduta Jonas Vingegaard in Primož Roglič. Nizozemska ekipa je tako v drugi teden tekmovanja vstopila s kar tremi kapetani, ki se še vedno borijo za skupno zmago.

Toda torkov kronometer je dobro premešal karte in na novo razdelil vloge. Vsaj tako se zdi na prvi pogled. Kuss, ki v peteklosti ni nikoli blestel v vožnjah na čas, je sicer s kronometrom svojega življenja obdržal rdečo majico vodilnega, medtem ko je Primož Roglič proti svetovnemu prvaku v kronometru in glavnemu tekmecu Remcu Evenepoelu izgubil vsega 20 sekund in mu pred napornimi gorskimi etapami diha za ovratnik.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekoliko drugačna pa je situacija z Jonasom Vingegaardom, ki se je že prvi teden dirkanja v najtežjih etapah zdel nekoliko bolj izmučen in na meji s svojimi močmi kot Roglič, pa čeprav se ga je v skupnem seštevku še uspel držati, zdaj pa je po neposrečenem kronometru proti Remcu izgubil več kot minuto, ki jo bo v gorah ob vse boljši Evenepoelovi formi težko nadoknaditi.

Sicer je v resnično visokih gorah možno vse, na slab dan se lahko izgubi tudi po deset minut in več, a vseeno se zdi, da Jonas, ki v skupnem seštevku zaostaja 2 minuti in 22 sekund za Kussom ter minuto in 13 sekund za Remcom ter 46 sekund za Rogličem, ta trenutek ni najmočnejši adut Jumbo-Visme. A pri nizozemski ekipi se ne strinjajo, da bi se po nekoliko slabšem nastopu Danca osredotočili zgolj na Kussa in Rogliča.

Marc Reef | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moramo biti zadovoljni, Sepp še naprej drži rdečo majico, ima minuto in deset sekund prednosti pred Evenepoelom, pred ostalimi konkurenti še več. Tudi Primož je odvozil zelo dober kronometer, proti Remcu je izgubil le dvajset sekund. Tako da je še naprej v odlični poziciji. Kar pa se tiče Jonasa, smo seveda upali, da bo izgubil nekoliko manj, ampak dal je vse od sebe in to je vse, kar smo si lahko želeli od njega," je nastop Jumbo-Visminih "treh mušketirjev" na kronometru ocenil športni direktor Marc Reef.

"Še vedno moramo videti, kako se bodo vsi trije znašli v visokih gorah, ki prihajajo ta teden. Primož je bil močnejši v kronometru, toda zdaj prihajajo visoke gore, ki bi morale biti Jonasov naravni teren. Prezgodaj je, da bi po kronometru spreminjali hierarhijo znotraj naše ekipe, ostajamo pri treh kapetanih. Mislim, da smo v zelo dobri situaciji," je na vprašanje, če ni Roglič boljša izbira od Vingegaarda, temo kapetanov ekipe zaključil Reef.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:22 06.september 2023.

    Vsi se trosijo. Na kpncu bojo ostali brez vsega. Ocitno je danec zaradi mladosti favorit za zadnji 2leti firme v kolesarstvu

Sorodne novice