Šport > Kolesarstvo
15099 ogledov

Pogačar ima do konca sezone še en velik cilj, odpovedal se je celo ...

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je izpustil celo klasiko po Bretaniji, da bi se le čim bolj pripravil na dirko po Lombardiji.

Tadej Pogačar ima za sabo zelo naporno leto, ko je spomladi nastopal (in zmagoval) na eni dirki za drugo, preden se je grdo poškodoval na klasiki Liege-Bastogne-Liege. A tudi ta nevšečnost ga ni ustavila v njegovih načrtih, saj je s še ne popolnoma zaceljeno poškodbo kmalu ponovno sedel na kolo in tudi poleti blestel na številnih dirkah.

Najboljši kolesar sveta se je kljub izmučenosti udeležil tudi svetovnega prvenstva, kjer je s ponosom branil barve Slovenije in ji priboril drugo medaljo na cestni preizkušnji v naši zgodovini, ko je v Glasgowu osvojil bronasto medaljo. Ker ni bilo na Škotskem nobenega pravega slovenskega kronometrista, je nosil slovenski dres tudi v vožnji na čas, svetovno prvenstvo pa je končal povsem izpraznjen in izmučen.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Zato tudi ni presenetilo, ko je po koncu svetovnega prvenstva napovedal, da si bo vzel nekaj odmora, da napolni baterije. Pričakovalo se je, da bo izjemni Slovenec po slabem mesecu počitka nastopil na klasiki po Bretaniji, a so njegovo vrnitev na tekmovanja očitno prestavili.

Pri ekipi UAE Team Emirates so se očitno odločili, da Tadeja še nekoliko spočijejo in mu dovolijo, da počasi začne ponovno graditi svojo formo, saj so na tej sloviti francoski klasiki nastopili brez svojega prvega zvezdnika. Odlično je sicer barve moštva branil Avstrijec Felix Gro§schartner, ki je s tretjim mestom celo stopil na stopničke, a vseeno je bila ekipo očitno oslabljena brez svojega najboljšega kolesarja.

Svetovni mediji so tako že začeli ugibati, kdaj bi se odlični Slovenec znova lahko pojavil na startu kakšne izmed velikih dirk. Nekateri so tako mnenja, da bomo Pogačarja videli nastopiti že na slovitih dveh kanadskih klasikah, ki bosta na sporedu ta petek in nedeljo, ko bi na veliki nagradi Montreala celo branil lansko zmago.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Ugiba se tudi, da bi znal nastopiti na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu konec septembra, in na določenih jesenskih italijanskih klasikah, medtem ko so si vsi enotni, da ostaja glavni Pogačarjev cilj do konca sezone dirka po Lombardiji, eden izmed petih slovitih spomenikov kolesarstva, na kateri bo lovil še tretjo zaporedno zmago.

Ravno slovita "klasika padlega listja" naj bi bila tudi glavni razlog, da je izpustil dirko po Bretaniji, saj naj bi bil zaključek sezone načrtovan tako, da bo ujel najboljšo možno formo ravno za zadnjo veliko dirko sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice