Šport > Kolesarstvo
35282 ogledov

Remcovi aroganci ni videti konca! Po etapi omadeževal Rogličevo zmago

Primož Roglič Profimedia
Remco Evenepoel je po porazu v osmi etapi dirke po Španije trdil, da Rogličev sprint sploh ni bil hiter in bi mu brez težav sledil, če bi se zavedal, da gre za boj za etapno zmago.

Ekipa Jumbo-Visme je veliki zmagovalec sobotne osme etape dirke po Španiji, saj ji je uspelo izpolniti dva od treh velikih ciljev, ki si jih je zadala pred zahtevno gorsko etapo. Tekom etape so se uspeli otresti vodilnega kolesarje Lennyja Martineza, tako da je rdečo majico oblekel njihov kolesar Sepp Kuss, obenem pa so po zaslugi Primoža Rogliča uspeli slaviti tudi etapno zmago.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič najboljši v osmi etapi, njegov kolega v rdeči majici

Edini neuresničeni cilj je ostal Remco Evenepoel, katerega so poizkusili streti na zaključnem vzponu na Xorret de Cati. Jumbo-Visma je taktično modro najprej napadla s Seppom Kussom, obenem pa računala, da ko ga utrujeni Remco končno ujame, nemudoma napade s katerim izmed svojih dveh kapetanov, Rogličem ali Jonasom Vingegaardom.

Toda Remco se je resnično izkazal, saj je modro zavlačeval s svojim lovljenjem Kussa, saj je vedel, da Roglič in Jonas ne bosta napadla, dokler je njun moštveni kolega v vodstvu, ko pa je Američana končno ujel, je narekoval tako visok tempo, da preostalim kolesarjem preprosto ni ponudil priložnosti za napad.

Primož Roglič Vuelta Šport Razposajeni Roglič slavil, ob tem pa jo je 'skupil' tekmec

Osmerica najmočnejših kolesarjev je tako skupaj prečkala zaključni vzpon, po krajšem spustu pa je v ciljnem sprintu obračunala za etapno zmago. Roglič je bil pri tem suveren in je zanesljivo slavil še svojo 11. etapno zmago na španski pentlji, toda Remco, še dodatno samozavesten po odlično opravljenem delu na vzponu, v cilju arogantno ni želel priznati, da je bil Slovenec močenjši.

Evenepoel se je rajši odločil, da se naredi bedaka in izjavi, da sploh ni vedel, da tekmujejo za etapno zmago, kot da bi priznal, da je imel Slovenec več moči v samem zaključku. "Vse skupaj je zelo enostavno, preprosto nisem vedel, da se borimo za zmago. Mislil sem, da je pred nami še vedno skupina ubežnikov. Na koncu se je izkazalo, da temu ni tako. Rogličev sprint me sploh ni presenetil, saj sploh ni bil hiter, toda nisem vedel, da se gre za današnjo zmago," je po dirki razlagal Evenepoel.

Remcovi razlagi je sicer precej težko verjeti, glede na to, da se zdi skorajda nemogoče, da mu ekipa preko radia ne bi sporočila, da so bili vsi ubežniki že zdavnaj ujeti. Še posebej, ker se na ciljni črti delijo tudi bonusne sekunde za tri najboljše kolesarje, tako da je bilo ob zaključnem sprintu osmerice najmočnejših kolesarjev resnično pomembno, katero mesto bo osvojil kdo. Zdi se resnično amatersko, ali pa za lase privlečeno, da ekipa Remca ne bi opozorila, da so ubežniki že ujeti in se bo na ciljni črti boril za bonifikacije.

Toda Remco se še vedno ni dal, temveč je v svojem zdaj že vsem znanem nadutem slogu še naprej razlagal in omadeževal zmago našega šampiona. "Resnično škoda, ker sem se Rogliču prilepil na zadnje kolo in bilo mi je resnično lahko mu slediti vse do ciljne črte ... Res je škoda, ker smo zapravili priložnost za drugo etapno zmago na dirki in to na prekrasni etapi po mojih domačih cestah. Škoda, ostal bo grenak priokus," je zaključil Remco, ki je ob porazu v ciljnem sprintu proti Rogliču izgubil tudi dodatne štiri sekunde, zaradi česar se mu je Primož v skupnem seštevku približal na vsega sedem sekund zaostanka.

Toda Remco bi seveda z lahkoto opravil s Primožem v sprintu in si privozil še izdatnejšo prednost v skupnem seštevku. A kaj, ko ni vedel ...

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • munja 19:55 03.september 2023.

    Ta Remco je pa res kreten, a se tega sploh ne zaveda.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:35 03.september 2023.

    Arogantnežu še vedno ni jasno, da Jumbo - Visma v popolnosti uresničuje plan C! To so jim precej naivno omogočili Soudal–Quick-Step z Eveneopoolom na čelu! Njim je na dirki očitno pomembno samo to kako se vozita Roglič in Vingegaard, kot ...prikaži več da Nizozemci nimajo več kolesarja, ki je še sposoben dobiti to dirko. V situaciji kot je, se mora Jumbo - Visma posvečati Špancu Marcu Solerju iz UAE in če Evenepoel želi ponovno konkurirati za zmago, bo moral riskirati precej več kot je pripravljen sedaj!

  • Anja1956 14:20 03.september 2023.

    Chris Horner je rekel, da je Rogljiča na cilj pripeljala limuzina Cadilac ! (Remco E. !)

Sorodne novice