Šport > Kolesarstvo
211 ogledov

Peta etapa skorajda kopija četrte, favorit znova Groves

Primož Roglič Profimedia
Trasa bi lahko znova postregla s sprinterskim zaključkom.

Na kolesarski dirki po Španiji bo na sporedu peta etapa od Morelle do Burriane (186,2 km). Gre za skorajda kopijo torkove etape, ki jo je v zaključku dobil Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), tudi danes prvi favorit. Na dirki nastopajo štirje Slovenci, po nesrečnem torkovem zaključku bo na boljši razplet upal predvsem Matevž Govekar.

Trasa bi lahko znova postregla s sprinterskim zaključkom. Najhitrejši kolesarji v zaključku se bodo 54 km pred ciljem podali prek edinega kategoriziranega vzpona na Ibolo (11,4 km/3,9 %). Ta ne bi smel prinesti večjih razlik v glavnini. Svojo priložnost bodo v etapi iskali tudi ubežniki.

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Stavil bi na ... Šport Velikan kolesarstva: "Če bi moral izbirati med Primožem in Jonasom, bi ..."

Med slovenskimi kolesarji bo na ugodnejši razplet kot v torek upal Govekar. Triindvajsetletni član Bahrain Victoriousa je bil kot številni drugi vpleten v padec slabih pet kilometrov pred koncem in posledično ostal brez boja za vidno uvrstitev.

Med ostalimi Slovenci se bo skušal Primož Roglič (Jumbo-Visma) znova izogniti padcem in ostalim težavam ter ohraniti položaj v skupnem seštevku, medtem ko bosta Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Team Emirates) po vsej verjetnosti opravljala vlogi pomočnikov v svojih ekipah.

Kaden Groves Vuelta Vuelta Šport Po padcu sprint, Roglič brez pretresov

V skupni razvrstitvi ima lanski zmagovalec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) pet sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom (Movistar), mladi Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ) pa na tretjem mestu zaostaja 11 sekund. Roglič je osmi, še naprej pa zaostaja 37 sekund. Tratnik je skupno 40., Novak 166., Govekar pa 168.

Naslednja etapa z gorskim ciljem bo na sporedu v četrtek do observatorija Javalambre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.