Šport > Kolesarstvo
51186 ogledov

Roglič po koncu etape razkril zaskrbljujočo novico

Primož Roglič Epa
Kot kaže, Rogličev padec iz druge etape le ni bil tako nedolžen.

Slovenskim kolesarskim navdušencem je zastal dih na drugi etapi letošnje dirke po Španiji, ko so komentatorji prenosa naenkrat začeli poročati, da je v glavnini prišlo do padca, v katerega naj bi bil udeležen tudi slovenski šampion Primož Roglič, ki v zadnjih letih resnično nima sreče s padci na največjih tritedenskih dirkah.

A še preden so nam televizijske kamere sploh pokazale incident, so pri Jumbo-Vismi preko socialnih omrežij sporočili, da je bil Primož sicer resda udeležen v padec, a da je z njim vse v najlepšem redu ter da se že približuje glavnini, katera je medtem tudi na zahtevo Jumbo-Visme močno upočasnila tempo.

Tudi po koncu etape so v svojem sporočilu za javnost pri Jumbo-Vismi poudarili, da jo je Roglič, ki skupaj z Jonasom Vingegaardom tvori par sokapetanov ekipe, odnesel zgolj z nekaj praskami ter da Primožev padec ne bo vplival na njegove predstave na letošnji španski pentlji.

A kot kaže, vse le ni tako nedolžno. Primož Roglič je vmes namreč opravil še s tretjo etapo, prvo gorsko na dirki, kjer je sicer v cilj pripeljal na četrtem mestu, z le sekundo zaostanka za zmagovalcem Remcom Evenepoelom ter z enakim časom kot Jonas in Juan Ayuso. Toda Roglič vseeno ni deloval čisto pravi, saj ni v zaključku, ki bi mu moral zelo ustrezati, niti poizkusil s sprintom. Res je, da je bil tudi zaprt s strani UAE Team Emirates, toda za slabo pozicijo v skupini si je bil kriv predvsem sam.

Naš šampion, ki je recimo pred leti na dirki po Španiji v boju z Richardom Carapazom slavil predvsem po zaslugi bonusnih sekund, ki jih je tekom celotne dirke pobiral v zaključkih etap, nekako ni deloval sveže, kot bi si želeli. Po dirki pa je medijem priznal, da se dejansko ni počutil 100-odstotno, saj je padec iz nedeljske etape kljub trditvam njegove ekipe terjal svoj davek.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič se je znašel na tleh, favoriti se niso potegovali za zmago

Ravno zaradi tega je bil še toliko bolj zadovoljen s svojo predstavo, saj kljub bolečinam ni izgubil skorajda nič časa. "Zadovoljen sem, kako se je vse skupaj izšlo, saj sem po drugi etapi čutil kar nekaj bolečin. Tako da sem vesel, da se je tako razpletlo," je po koncu etape za slovenske medije pojasnil Roglič.

"Gremo naprej, iz dneva v dan. Vsak dan bi moralo biti boljše," je zaključil s svojo že prepoznavno frazo, katero je uporabljal tudi na Giru, ko je po grdem padcu resnično iz dneva v dan šlo na bolje, dokler se ni na odločilni etapi na Svetih Višarjah "strgal s ketne".

Upamo, da bo podobno tudi na Vuelti, čeprav nas je s svojo izjavo, da še vedno čuti precejšnje bolečine, dobro prestrašil. Na srečo, sta na dirki pred njim nekoliko lažja dneva pred četrtkovo novo gorsko etapo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 09:07 04.september 2023.

    Znate vi stare novice ZBRISATI OBRISATI UMAKNITI ?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:15 30.avgust 2023.

    Spet zavajate,meni je pa drugače povedal

  • Harrison 07:03 30.avgust 2023.

    Ni samo smola. Potrebno je kdaj kaj predvidevati in bi se lahko izognil kakšnemu padcu.

Sorodne novice