Šport > Kolesarstvo
11471 ogledov

Remco spregovoril o Slovencih: Poglejte Primoža ...

Primož Roglič in Remco Evenepoel Profimedia
Belgijski kolesarski as je med trenutno najboljše uvrstil tudi dva Slovenca.

Belgijec Remco Evenepoel, ki je v tem mesecu na SP v Glasgowu izgubil majico svetovnega prvaka v cestni vožnji, bo na dirki po Španiji branil lansko zmago. Na novinarski konferenci pred tokratno Vuelto je dejal, da bo konkurenca letos zelo močna.

Kot najboljšega v kolesarski karavani je sicer izpostavil Tadeja Pogačarja, ki pa na španski pentlji ne bo nastopil. "Glede na številke bi dejal, da je najboljši Pogačar. Koliko jih ima? Devetdeset zmag v tej sezoni? Stopetdeset?" se je pošalil Evenepoel, a nato nadaljeval: "Mislim, da jih ima 16. Vedno moram reči Tadej, če gledamo rezultate."

"A Poglejte Primoža... V tem letu je dobil prav vse dirke na katerih je nastopil. Z izjemo dirke po Burgosu je šlo vselej za preizkušnje svetovne serije. Če govorite o konstantnosti, je najboljši Primož. Jonas Vingegaard je osvojil kriterij Dauphiné in Tour de France. Vsi ti kolesarji so impresivni," je menil Evenepoel, strokovnjaki pa menijo, da bo prav dvojec moštva Jumbo-Visme tokrat največja ovira do Belgijčeve druge skupne zmage na Vuelti.

Glede posameznih zmag v tej sezoni je Evenepoela sicer navdušil Nizozemec: "Če gledamo na kakovost zmag, bi dejal, da je korak pred vsemi Mathieu van der Poel. Osvojil je dva spomenika (Milano-San Remo in Pariz-Roubaix; op.p.), svetovno prvenstvo, bil je drugi na dirki po Flandriji (zmagal je Pogačar; op.p.) in dirki E3 Saxo Classic ... To je fenomenalno. V tem letu je name največji vtis naredil Mathieu, bil je najbolj impresiven. Seveda, če ne štejem sebe," je zaključil svetovni prvak v vožnji na čas.

Ta je v tem letu sicer dobil spomenik Liege-Bastogne-Liege, ko je po padcu odstopil njegov največji tekmec Pogačar, v neposrednem dvoboju pa je izgubil proti Rogliču na dirki po Kataloniji. Obračun obeh se je nato pričakoval tudi na Giru, kjer pa je Evenepoel zaradi okužbe s koronavirusom moral odstopiti. Ob odstopu je nosil rožnato majico. Ta je na koncu pripadla zasavskemu kolesarju.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice