Šport > Kolesarstvo
7307 ogledov

"To s Primožem in Jonasom je le eksperiment Jumbo-Visme"

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Profimedia
Na tokratni dirki po Španiji bosta za Jumbo-Vismo nastopila zmagovalec Gira Roglič in najboljši na Touru Vingegaard.

Za Jumbo-Vismo, ki želi postati prva ekipa z zmagami na Giru, Touru in Vuelti v enem koledarskem letu, bosta na dirki po Španiji skupaj nastopila Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Zmagovalca italijanske in francoske pentlje na papirju vstopata v zadnjo tritedensko dirko leta v vlogi sokapetanov.

Nekdanji kolesar Jan Bakelants meni, da bo tokratna Vuelta nizozemskemu moštvu služila predvsem kot eksperiment za Tour de France 2024.

"Mislim, da že gledajo na naslednji Tour," je v svojem podkastu DE Tribune dejal Belgijec in nadaljeval: "Mislim, da si Roglič znova želi nastopiti na Touru. Pri Jumbo-Vismi želijo zdaj testirati, kako bo moštvo delovalo v teh dveh, treh tednih, če oba začneta z enakimi možnostmi. Rad bi videl, kaj bo storil Vingegaard, če Roglič obleče majico vodilnega. Mislim, da gre za zelo zanimiv eksperiment."

Po Bakelantsovem mnenju bo tako njegov rojak Remco Evenepoel tokrat moral dirkati proti dvema adutoma nizozemske ekipe: "Pritisk je na Jumbo-Vismi. S tem moštvom in s tem dvojcem so Nizozemci glavni favoriti za zmago na Vuelti. Posamezno ni rečeno, da sta Roglič in Vingegaard močnejša od Remca, a zdaj bo moral kontrolirati oba. Mislim, da bo to odločilo. Če bosta Evenepoelova tekmeca seveda sodelovala."

"Velika prednost za Remca bi bila, če bi zelo hitro postalo jasno, kdo bo resnični vodja Jumbo-Visme. Potem imate neko točko na katero se lahko osredotočite. A pri Jumbo-Vismi bodo poskušali čim dlje odlašati pri tej odločitvi. Roglič je definitivno boljše pripravljen kot lani, pri formi Vingegaarda pa bo odločilen čas, saj bo nastopil na svoji drugi tritedenski dirki v zadnjih treh mesecih," je svojo analizo sklenil kolesar, ki je kot profesionalec nastopal med leti 2009 in 2022. 

Jan Bakelants | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Vuelti je najvišjo uvrstitev skupno dosegel leta 2016, ko je bil 17. V karieri se lahko sicer pohvali z eno etapno zmago na Touru in dirki po Dofineji, zmagi pa je zabeležil na Giro dell'Emilia (dvakrat je na njej že slavil tudi Roglič) in Gran Piemonte.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Anja1956 11:29 24.avgust 2023.

    Bolj kot eksperiment, je izrivanje Rogliča v Ineos !!

Sorodne novice