Šport > Kolesarstvo
13457 ogledov

Rogliču se je proslava zmage povsem zalomila: "Nič točk za ta telemark!"

Primož Roglič Twitter
Roglič je po zmagi na dirki po Burgosu uprizoril svojo že tradicionalno proslavo, ki pa se mu tokrat ni najbolj posrečila.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo Visma) je na najboljši možni način potrdil skupno zmago na dirki po Burgosu. Na zadnji, 160 km dolgi etapi med Golmayom in Lagunas de Neilo, ki se je končala s sedemkilometrskim vzponom s povprečnim naklonom 8,5 odstotka, je z etapno in skupno zmago dosegel že 76. in 77. zmago v karieri.

Za zmago so se v zaključku udarili vodilni trije na dirki - Roglič, Rus Aleksander Vlasov (Bora-hansgrohe) in Britanec Adam Yates (UAE Emirates). Na etapi je drugo mesto pripadlo Britancu, v skupnem seštevku pa je drugo mesto obdržal Vlasov, ki je za Rogličem skupno zaostal 39 sekund.

Dirka je doživela pravi finiš elite. Glavnina je skupaj prišla na zadnji vzpon na prelaz Lagunas de Neila, kjer naklon ceste na posameznih odsekih doseže tudi 16 odstotkov. In prav klanec je bil tisti, ki je dopuščal spremembe v skupni razvrstitvi, a si Kisovčan ni pustil vzeti že priborjenega. Po hudem vzponu je odločal sprint, ki ga je zase odločil Roglič in prvič v karieri osvojil dirko po Burgosu.

Kot je že navada, je svojo zmago proslavil s slovitim telemarkom, ki je na odru za zmagovalce postal pravi zaščitni znak našega kolesarskega asa. Le da se mu tokrat pristanek ni najbolj posrečil. Na precej ozki zmagovalni stopnički je naš as skorajda izgubil ravnotežje ter ni veliko manjkalo, da bi padel s stopničke.

"Nič točk za ta telemark. Verjetno edina stvar, ki je ta teden ni izvedel popolno," so se na račun neposrečenega pristanka našega šampiona pošalili pri Eurosportu, potem ko je Roglič dirko zaključil s tremi etapnimi (eno od tega v ekipnem kronometru) in skupno zmago. Odličen obet pred Vuelto!

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 5
  • munja 10:02 20.avgust 2023.

    Sploh ni važen telemark, važna je zmaga. Bravo Primož in še veliko zmag - tudi brez telemarka. Novinar pa velik teleban!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:46 20.avgust 2023.

    Rad bi videl na kocki 50x50 narediti telemark tega pametnjakoviča , ki je podal to "strokovno oceno". Zaslužil si naziv bizgec na kvadrat!

Sorodne novice