Šport > Kolesarstvo
1401 ogledov

Roglič pokoril tekmece, z etapno potrdil tudi skupno zmago

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski as je dobil še drugo od petih etap na dirki po Burgosu.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je potrdil izjemno formo pred začetkom dirke po Španiji, kjer bo lovil že svojo četrto skupno zmago, peto na tritedenskih dirkah. Letos je namreč že osvojil Giro, na Vuelti pa je bil skupni zmagovalec v letih 2019, 2020 in 2021.Lani je po njegovvem odstopu zaradi padca slavil Belgijec Remco Evenepoel. 

Tokrat si je za zadnjo pripravo pred špansko pentljo Roglič izbral dirko po Burgosu, ki jo je danes sklenil s svojo drugo individualno etapno zmago, z moštvenimi kolegi je sicer dobil tudi ekipno vožnjo na čas, in tako prepričljivo osvojil škrlatno majico.

Glavnina je tokrat ubežnike ujel 10 kilometrov pred ciljem, na zadnjem vzponu pa so se znova pomerili vsi trije najboljši kolesarji te dirke, ob Rogliču še Adam Yates (UAE Team Emirates) in Aleksander Vlasov (Bora-Hansgrohe). Trojica je skupaj prišla v zadnji kilometer, nato pa je s sprintom prvi poizkusil Yates, a ga je Slovenec zlahka prehitel in kot prvi prečkal ciljno črto. S tem je tudi potrdil skupno zmago.

Po petih etapah je imel 39 sekund pred Vlasovom, tretji je bil Yates.

Za Rogliča je bila to že kar 20. skupna zmaga na večetapnih dirkah. Slovenec, ki je sedmi najuspešnejši med aktivnimi kolesarji po številu zmag, pa je z etapno in zmago v skupnem seštevku dirke po Burgosu prišel še do svojega 76. in 77. uspeha med profesionalci.

"Dan je bil spet vroč, a počutil sem se odlično. Naši fantje so ves dan nadzirali etapo, na koncu pa "gas do konca" na vzponu," je Rogliča po etapi povzela spletna stran cyclingnews.

"Dirka je bila zelo dobra, da sem dobil tiste nekaj potrebne intenzivnosti v noge. Seveda sem vesel tudi zmage. A sem sem prišel, da dobim še tiste zadnje potrebne občutke, seveda pa so bile etape težke in bilo je izjemno vroče. Zdaj čakam Vuelto," je še dejal slovenski šampion.

Na dirki sta nastopila še dva Slovenca. Jan Tratnik (Jumbo Visma) je bil na sklepni etapi 38., skupno pa 18. Domen Novak (UAE) je tokrat osvojil 74. mesto, v skupni razvrstitvi je končal kot 84.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice