Šport > Kolesarstvo
3008 ogledov

Prestopna bomba! Kolesarski as zapušča Ineos, vozil bo za Rogliča!

Ben Tulett Profimedia
Ekipo Ineos Grenadiers zapušča še britanski hribolazec, ki bo v prihodnje nastopal za Jumbo-Vismo.

Ben Tulett je postal zadnji izmed množice odličnih etapnih kolesarjev, ki po koncu sezone zapuščajo ekipo Ineos Grenadiers. Britanec je namreč podpisal dvoletno pogodbo z Jumbo-Vismo naših Primoža Rogliča in Jana Tratnika.

Ineos tako še kar naprej izgublja svoje prvokategornike, potem ko je Tao Geoghegan Hart obljubil zvestobo Lidl-Treku, Pavel Sivakov UEA Team Emirates in Dani Martinez Bori Hansgrohe. Prav tako britanska ekipa še ni razkrila nobene okrepitve za prihajajočo sezono.

Tulett sicer nastopa za ekipo Ineos Grenadiers svojo drugo sezono, potem ko je svoji prvi dve sezoni med profesionalci nastopal za Alpecin-Fenix. Pri komaj 21 letih velja za enega najbolj nadarjenih kolesarjev sveta, svojo kvaliteto pa je potrdil z majsko etapno in skupno zmago na dirki po Norveški ter drugim mestom na dirki po Madžarski ta mesec.

Na velikih tritedenskih dirkah je debitiral lansko leto, ko je pomagal Richardu Carapazu do drugega mesta v skupnem seštevku, letos pa ga ni ekipa izbrala za nobeno izmed treh najprestižnejših etapnih dirk v letu.

Tulett sicer velja tudi za odličnega ciklokrosista, saj je dvakratni svetovni mladinski prvak, razen na etapnih dirkah (poleg obeh zmag na dirki po Norveški ima tudi etapno zmago z etapne dirke Coppi e Bartali) pa je močan tudi na hribovitih enodnevnih klasikah, kar je potrdil lansko leto z odličnima nastopoma na dirki Amstel Gold in Valonski puščici.

Ben Tulett | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rad bi se čim bolje razvijal kot kolesar za etapne dirke, ta ekipa pa je letos dobila Giro in Tour. Rad bi se učil od izkušenih kolesarjev in specialistov za takšne dirke znotraj moštva. Sem zelo hvaležen ekipi za zaupanje, ki so mi ga pokazali," je ob prestopu izjavil še tretji kolesar, ki je v zadnjih letih Ineos Grenadiers zamenjal z Jumbo-Vismo.

Tulett gre tako po stopinjah Rohana Dennisa in Dylana van Baarleja, ki sta se odločila za enako potezo v prejšnjih dveh sezonah. "V mojih očeh gre za najmočnejšo ekipo v našem športu. Zato sem zelo motiviran, da bom lahko del nje. Komaj čakam na prve ekipne treninge in dirke," je zaključil Tulett.

Čeprav je mladi Britanec v svoji zelo kartki karieri dokazal, da se znajde na vseh terenih, pa si ga pri Jumbo-Vismi želijo izklesati predvsem v novega odličnega hribolazca.

Ben Tulett | Avtor: Profimedia Profimedia

"Verjamemo, da premore izjemen talent za odličnega hribolazca. Pokazal je izjemne sposobnosti in ogromno talenta. Benu bomo pomagali, da bo v naslednjih letih dosegel sam vrh," pa je ob prestopu mladeniča izjavil športni direktor ekipe Merijn Zeeman.

Tulett je sicer že druga velika okrepitev Jumbo-Visme v zadnjih dneh, potem ko so nedavno potrdili prihod odličnega Američana iz ekipe Movistar Mattea Jorgensona.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice