Šport > Kolesarstvo
133741 ogledov

Pri komaj 38 letih nas je zapustil eden naših najuspešnejših kolesarjev

Miha Halzer Epa
Slovensko kolesarsko skupnost je pretresla velika tragedija.

Kolesarska zveza Slovenije je v sredo 9. avgusta sporočila tragično novico o smrti Mihe Halzerja, enega najbolj vsestranskih gorskih kolesarjev, ki je Sloveniji v disciplini kros na izpadanje priboril srebrni medalji na evropskem in svetovnem prvenstvu. "V preteklih dneh nas je pretresla tragična vest, da nas je prehitro zapustil Miha Halzer," so tragično novico objavili na straneh KZS.

Halzer je veljal za izjemno nadarjenega in vsestranskega kolesarja, saj je svojo kariero začel v krosu, a se je kasneje preizkusil tudi v spustu in enduru, tekmoval pa je tudi na cestnih dirkah. Po najvišjih mestih v svetovnem pokalu je posegal v disciplini eliminator, med drugim je prišel tudi do zmage v svetovnem pokalu.

Miha Halzer | Avtor: Epa Epa

V mlajših kategorijah je blestel predvsem v krosu in spustu ter med starejšimi mladinci v obeh sezonah osvojil naslov državnega prvaka, ob prehodu med člane pa je imel hude težave s poškodbo.

Vseeno se je čez nekaj let znova pojavil na dirkah slovenskega pokala v spustu, katerim je dodal tudi dirke v disciplini enduro. Uspehe, s katerimi se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega kolesarstva, pa je dosegel v disciplini eliminator (kros na izpadanje).

V svetovnem pokalu se je tri leta uvrščal med najboljše in leta 2014 v Novem mestu na Moravskem prišel celo do svoje premierne zmage v svetovnem pokalu. Krona njegove kariere pa sta zagotovo bila naslova svetovnega in evropskega podprvaka iz leta 2012 in 2013.

Miha Halzer | Avtor: Epa Epa

"Združil je vse svoje znanje ter z eksplozivnostjo, surovo močjo, občutkom in neizmernim pogumom, predvsem pa z zanosom in trdim delom dosegel ene največjih uspehov v slovenskem kolesarstvu," so zapisali pri KZS ter dodali: "Miha bo ostal v večnem spominu, ne le zaradi rezultatov, ampak tudi kot iskriv mož in velik ljubitelj kolesarstva."

Pogreb enega najuspešnejših slovenskih kolesarjev bo v petek, 11. 8. 2023 ob 15.30 na pokopališču Dobovec pri Trbovljah.

Miha, počivaj v miru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar pantani
    pantani 06:24 11.avgust 2023.

    Glede na to,da v članku ne omenjajo nobene bolezni, bi rekel,da je naredil samomor!!!

  • Fertajler 23:58 10.avgust 2023.

    Ali se je to zgodilo na Bledu, namreč tam so v centru na pločniku ozivljali kolesarja, na žalost se je tragično končalo ! Sem od daleč slikal, rešilc, policaji, en gostinc, mlad fant, je oživljal... samo to ne paše sem. R.I.P.

  • janez156 22:42 10.avgust 2023.

    cepivo deluje!

Sorodne novice