Šport > Kolesarstvo
2056 ogledov

Mohorič lani za sekundo ugnal Vingegaarda, tokrat Almeido

Matej Mohorič Profimedia
Izjemno tesna odločitev na dirki po Poljski.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič, ki je doslej dobil tri enotedenske preizkušnje, leta 2018 dirki po Beneluksu in Nemčiji, lani pa preizkušnjo po Hrvaški, je v zadnji dan poljske pentlje stopil z enakim časom kot drugouvrščeni Joao Almeida (UAE Team Emirates). Portugalec je na Poljskem slavil že leta 2021, ko je bil skupno drugi prav Mohorič.

Rivalstvo med obema se je tako na poljskih cestah nadaljevalo tudi danes, saj je štela prav vsaka sekunda.

Oba kolesarja sta se tako s pomočjo svojih pomočnikov med etapo pomerila že na letečem cilju, kjer je črto prvi prečkal Mohorič in tako pridobil tri bonus sekunde. Almeida je bil drugi, z dvema bonus sekundama pa se je njegov zaostanek za Slovencem tako povečal le na sekundo.

Kasneje so v beg ušli trije kolesarji, ki so tako pobrali bonus sekunde tudi na drugem letečem cilju. Trojica je bila ujeta dobrih 15 kilometrov pred ciljem.

O zmagovalcu dirke naj bi tako odločal ciljni sprint, kjer pa so se v boj za skupno zmago želeli vključiti tudi najboljši sprinterji preizkušnje. A vse skupaj se je končalo že sedem kilometrov prej, ko je v glavnini prišlo do padca. Kolesarji ekipe Bahrain Victorious so se z Mohoričem na čelu uspeli izogniti težavam in so na čelu glavnine vozili proti cilju.

Kasneje je le prišlo do sprinta, najmočnejši je bil Tim Merlier (Soudal-Quick-Step). Za njim sta ciljno črto prevozila Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling Team) in Fernando Gaviria (Movistar).

Mohorič je tako še drugič zapored le za sekundo dobil eno izmed enotedenskih dirk. Lani je s takšno razliko na Hrvaškem ugnal Jonasa Vingegaarda, tokrat na Poljskem Almeido.

Komentarjev 1
  • francek 20:22 04.avgust 2023.

    Odlična novica, vsaj ena danes,

Sorodne novice