Šport > Kolesarstvo
49845 ogledov

Pretresljivo! Deklico ukleščilo pod motor, Mohorič izgubil voljo do dirkanja

dirka po Poljski Epa
Voznik motorja je v zaključku pete etape dirke po Poljski izgubil nadzor nad vozilom in s hitrostjo 70 km/h zapeljal med gledalce. Štirje obiskovalci - dva odrasla in dva otroka - so zaradi poškodb potrebovali bolnišnično oskrbo.

Peto etapo kolesarske dirke po Poljski, v kateri je Matej Mohorič (Bahrain Victorious) še povečal prednost v skupni razvrstitvi, sta zaznamovali dve nesreči.

Če je bil padec kolesarjev tik pred koncem bolj kot ne nedolžen, je bilo huje tik pred začetkom zadnjega od treh sedemkilometrskih krogov. Takrat je namreč eden od motoristov s kamero izgubil nadzor nad vozilom in treščil v skupinico gledalcev.

Ekipa Bahrain Victorious je na spletni strani zapisala, da je bila med njimi pod motorjem ujeta majhna deklica. Štiri osebe so morali reševalci odpeljati v bolnišnico, a nobena ni huje poškodovana, pa so v izjavi za javnost zapisali organizatorji.

"Sedem kilometrov pred koncem 199-kilometrske etape je voznik motornega vozila izgubil nadzor nad vozilom s kamero in zapeljal med navijače s hitrostjo 70 km/h, pri čemer je majhno deklico ukleščilo pod motor."

Bahrain Victorious, uradna spletna stran

"Kar se je zgodilo z motorjem, nas je šokiralo"

"Pravzaprav nismo želeli sprintati, želeli smo se ustaviti. Toda ko smo šli zadnjič čez vzpon v krožnem delu steze, se je dirka nadaljevala, zato sem skušal pridobiti bonifikacijske sekunde. Kar se je zgodilo z motorjem, nas je šokiralo. Ustaviti smo se želeli, moje srce se je pogreznilo, sploh nisem mislil na sprint, le na ljudi, ki so bili vpleteni v nesrečo. Upam, da je z njimi vse v redu," je po etapi organizatorjem dirke dejal Mohorič.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

V četrtek bo na sporedu odločilna vožnja na čas v Katovicah (16,6 km). Gre za malenkost razgibano traso, ki bo dala skupnega zmagovalca. V petek bo namreč na vrsti le še ravninska zadnja etapa od mesta Zabrze do Krakova (166,6 km). Mohorič se bo na pot podal ob 16.21.

Matej Mohorič Povišal prednost Šport Mohorič spet vrhunski, zdaj še trdneje v sedlu

"Jutrišnjo vožnjo na čas bom začel kot vodilni, zato bom dal vse od sebe. Ni se ravno velikokrat zgodilo, da bi šel na polno v boju z uro. Upam, da bom jutri odpeljal življenjski kronometer. Vem, da sta Almeida in Kwiatkowski favorizirana, ampak imam dobre noge, zato nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi," pa je še o četrtkovi vožnji na čas dodal 28-letnik iz Podblice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • andrej084 23:17 02.avgust 2023.

    Bedast šport, ki je povrhu še izredno nevaren za tekmovalce in gledalce. Gledal nekaj etap po Franciji, kjer bedaki na klancih skoraj onemogočijo kolesarjem normalno tekmo. Skačejo na cesto, nekateri tečejo ob kolesu tekmovalca, nekateri s transparenti želijo biti videni ...prikaži veči na tv,, eni skačejo pred motor, ki ima snemalca,.... kako to, da ni mogoče te dele ograditi? Komentatorji v studiu pa ne omenjajo teh problemov.