Šport > Kolesarstvo
12638 ogledov

Kakšna priložnost! Slovenski kolesarski as se bo pridružil Pogačarju

Gal Glivar Twitter/Kolesarska zveza Slovenije
Gal Glivar na preizkušnji pri ekipi Tadeja Pogačarja.

Enaindvajsetletni Gal Glivar, član novomeške ekipe Adria Mobil, bo do konca leta v skladu s predpisi Mednarodne kolesarske zveze na preizkušnji pri ekipi UAE Team Emirates, so sporočili iz Adrie, ki nastopa v celinski seriji. Glivar je bil pred dvema letoma med drugim izbran za najboljšega slovenskega mladega kolesarja leta.

"Gal Glivar, ki je letos zablestel z zmagama na veliki nagradi Orlen in dirki po Karpatih, bo do konca leta na preizkušnji pri UAE Team Emirates, za katero vozi tudi Tadej Pogačar, številka ena na svetovni kolesarski lestvici. Gal bo tako do izteka letošnjega leta na nekaterih dirkah tekmoval v dresu ekipe Adria Mobil, na drugih pa v dresu UAE," so zapisali Novomeščani.

Dodali so: "Program Adrie Mobil in Emirates bomo uskladili, tako da bo lahko Gal do konca preizkusnega obdobja najbolje izkoristil svojo nadarjenost in potencial ter nastopil na dirkah, na katerih bo lahko pokazal največ, kar zna in zmore."

Gal Glivar je povedal, da je zelo vesel, da so ga povabili v ekipo, ki ima najboljšega kolesarja na svetu. "Ponosen sem, da sem bil viden in poklican," je še pristavil.

Gal Glivar | Avtor: Epa Epa

Sin nekdanjega kolesarja Srečka Glivarja je sicer nekdanji slovenski mladinski državni prvak v cestni vožnji in vožnji na čas, ki je na članskem nivoju eksplodiral v letošnji sezoni, potem ko je dobil dve etapi, skupni seštevek in seštevek po točkah dirke po Karpatih, veliko nagrado Orlena, medtem ko je veliko nagrado Gorenjske končal na četrtem mestu.

Nase je sicer Gal Glivar opozoril tudi že v lanski sezoni, ko je prvo etapo dirke po Hrvaški končal na 5. mestu, medtem ko je bil v skupnem seštevku dirke po Madžarski na šestnajstem mestu. Še sezono pred tem je bil šesti na eni izmed etap dirke po Slovaškem.

Odlični mladi slovenski kolesar se sicer trenutno nahaja na Škotskem, kjer bo nastopil na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Na cestni dirki za kolesarje mlajše od 23 let bo eno izmed slovenskih glavnih orožij.

Glivar se je sicer v preteklosti že izkazal na največjih tekmovanjih, potem ko je leta 2021 na cestni dirki mlajših članov na evropskem prvenstvu v italijanskem Trentu zasedel 11. mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice