Šport > Kolesarstvo
15053 ogledov

Kolesarkin neroden trenutek ujet na kameri: "Izbrišite slike!"

Demi Vollering Epa
Kolesarska zvezdnica Demi Vollering se ne želi spominjati zaključka četrte etape dirke po Franciji za dekleta.

Nizozemski kolesarki Demi Vollering (SD Worx), kasnejši zmagovalki dirke po Franciji, se je v zaključku četrte etape letošnje dirke pripetil nenavaden spodrsljaj.

Potem ko je bila v zaključnem vzponu etape najmočnejša iz skupine favoritinj, je ob prihodu v cilj slavila etapno zmago. A ta je bila v resnici že oddana, minuto in 11 sekund prej je namreč ciljno črto prepeljala njena rojakinja Yara Kastelijn (Fenix Deceunick).

Volleringova je za Cycling News povedala, da ni bila povsem seznanjena z vrstnim redom tekmovalk. Ko je na poti do drugega mesta prehitela tekmico Anousko Koster (Uno-X), je mislila, da je etapo dobila, čeprav v to ni bila prepričana.

Kljub dvomom ni želela zamuditi priložnosti za slavje, zato je v cilju uprizorila šov za fotografe. A se je uštela.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Prečkala sem ciljno črto in nisem bila povsem prepričana. Pojma nisem imela, kdo je pred mano. Dohitela sem Anousko, ker nisem videla nobene druge tekmovalke, sem mislila, da sem verjetno prehitela vse. Nisem vedela, da je bila Kastelijn spredaj," je priznala 26-letnica.

"Pomislila sem, da bom vseeno slavila in bomo imeli vsaj dobre fotografije. Če nisem zmagala, jih še vedno lahko izbiršemo. Tako da, izbrišite slike!" je v smehu dodala.

Nekaj dni kasneje je Volleringova postala druga zmagovalka dirke po Franciji, kjer je slavila z več kot tremi minutami naskoka pred Lotte Kopecky (SD Worx). Odločilno prednost si je privozila v sobotni kraljevski etapi z zaključnim vzponom na Tourmalet. Dan kasneje je v vožnji na čas osvojila drugo mesto in potrdila skupno zmago.

ženski tour zmagovalka Demi Vollering Dirka po Franciji Šport Okronali novo kraljico francoske pentlje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:09 31.julij 2023.

    Po vsebini in predvsem naslovu tega prispevka, naj bi danes v športu nekaj štelo le prvo mesto, vse kar je manj športniki naj bi bilo neprimerno!? Očitno stavek, ki smo ga že neštetokrat slišali (tudi ob temu primernemu slavju), iz ...prikaži več ust mnogokaterega športnika, "zame je osvojitev (?) mesta, vredno toliko kot zmaga", za novinarsko srenjo danes ni več primeren!?

Sorodne novice