Šport > Kolesarstvo
449 ogledov

Pri UAE našli kakovosten odgovor na odhod Italijana

Nils Politt Profimedia
Nils Politt od 2024 v Pogačarjevem moštvu.

Nemški kolesar Nils Politt bo od sezone 2024 dirkal za ekipo UAE Team Emirates, katere člana sta tudi Slovenca Tadej Pogačar in Domen Novak. Devetindvajsetletni nemški prvak v vožnji na čas je podpisal pogodbo do konca leta 2026. 

Politt velja za odličnega pomočnika ter specialista za pobege. Pri emiratih bo zaostril konkurenco predvsem za klasike ter največje dirke, tudi preizkušnjo po Franciji. 

"Navdušen sem nad dejstvom, da bom naslednja tri leta dirkal za to ekipo. Je ena največjih na svetu in še en korak naprej v moji karieri. Upam, da bomo dosegli veliko uspehov. Komaj čakam na nov izziv," je ob podpisu pogodbe dejal Politt.

Visokorasli Nemec je v karieri zmagal na sedmih dirkah, od tega tudi na eni od etap dirke po Franciji pred dvema letoma. Je tudi državni prvak s cestne dirke (2022) in zmagovalec domače pentlje (2021). Nemčijo bo na svetovnem prvenstvu v Glasgowu zastopal tako na cestni dirki kot v vožnji na čas.

Ekipa emiratov je od torkovega uradnega začetka prestopnega roka podpisala pogodbi z nadarjenim Švicarjem Janom Christenom in Francozom Pavlom Sivakovom, zapustil pa jo je Italijan Matteo Trentin, ki se je v zadnjih letih večkrat izkazal kot Pogačarjev. pomočnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice