Šport > Kolesarstvo
19782 ogledov

Udarec za Pogija, ostal je brez pomembnega pomočnika

Matteo Trentin Profimedia
Ekipa nekdanjega švicarskega zvezdnika se je močno okrepila.

Švicarsko moštvo Tudor Pro Cycling Team, ki se želi v naslednjih letih prebiti med moštva svetovne serije, se je močno okrepilo. Med sedmerico kolesarjev, ki je sklenila sodelovanje z ekipo nekdanjega švicarskega velezvezdnika Fabiana Cancellare je tudi odlični Italijan Matteo Trentin. Slednji je v zadnjih sezonah sodil med pomembnejše pomočnike Tadeja Pogačarja pri UAE Team Emirates.

Poleg nekdanjega evropskega prvaka Trentina, ki se lahko pohvali z etapnimi zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah, leta 2019 pa je osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu, so za Tudor podpisali še odlični Avstralec Michael Storer, italijanski sprinter Alberto Dainese ter Nemci Marius Mayrhofer, Florian Stork, Alexander Krieger in Hannes Wilksch. Vsa sedmerica je že nastopala za moštva World Toura.

"Navdušen sem, ti kolesarji bodo še dodatno motivirali ekipo. Najpomembneje pa je, da smo zasedbi, ki že vsebuje odlične fante, predvsem dodali izjemne karakterje," je dejal lastnik moštva Cancellara.

"Vesel sem, da bom naslednja tri leta del tega moštva. Mladi ekipi bom pomagal s svojimi izkušnjami, skupaj pa se bomo borili za dobre rezultate na največjih kolesarskih dirkah," pa je izjavil 34-letni Trentin.

Blizu prestopa v švicarsko moštvo naj bi bil tudi sprinter Sam Bennett, ki mu po tej sezoni poteče pogodba z ekipo Bora-Hansgrohe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice