Šport > Kolesarstvo
2825 ogledov

Zdaj gre zares! Že danes na delu eno glavnih slovenskih orožij

Monika Hrastnik Profimedia
Za Slovence danes začetek svetovnega prvenstva v kolesarstvu.

Potem ko se je v četrtek začelo kolesarsko SP, se bodo danes na Škotskem predstavili prvi slovenski tekmovalci. Na delu bodo gorski kolesarji, ki jih čakajo kvalifikacije v spustu. V tej disciplini se bo za visoka mesta v soboto borila predvsem Monika Hrastnik. Devetindvajsetletnica iz Lepe Njive že ima kolajno s svetovnih prvenstev, potem ko je bila leta 2020 bronasta v Leogangu.

Danes se bo v Fort Williamu najprej pomerila v kvalifikacijah, ki pa bodo zgolj razvrstitvena vožnja za sobotni finale. Kvalifikacijska vožnja se bo za članice začela ob 13. uri, za člane pol ure kasneje. Od moških bodo na startu Luka Berginc, Jan Cimperman in Žak Gomilšček. Že uvrstitev v sobotni finale bi bila za katerega od treh slovenskih predstavnikov lep uspeh glede na dosežke v zadnjih letih.

Monika Hrastnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugače pa je pri najboljši slovenski predstavnici v spustu, ki je hkrati dvakratna zaporedna evropska prvakinja. V Fort Williamu sicer še ni dosegla odmevnega izida, to sezono pa je tekme v svetovnem pokalu končala na osmem (Lenzerheide), četrtem (Leogang) in šestem mestu (Val di Sole).

Tekmovanja v gorskem kolesarstvu so se sicer začela v četrtek, a v kvalifikacijah mladincev in mladink slovenskih predstavnikov ni bilo. Tudi na velodromu Slovencev do konca tekmovanj v sredo ne bo. Cestne dirke se bodo za slovenske predstavnike začele v soboto s preizkušnjama mladink (Neža Zupanič, Ema Podberšič, Sara Pestotnik) in mladincev (Žak Eržen, Jakob Omrzel, Erazem Valjavec, Jaka Marolt, Marcel Skok).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice