Šport > Kolesarstvo
767 ogledov

Mohorič z 'vožnjo življenja' za las ubranil majico vodilnega

Matej Mohorič Epa
Matej Mohorič (Bahrain Victorious) se bo v odločilno etapo dirke po Poljski podal z enakim časom kot Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates).

Slovenski kolesar ekipe Bahrain Victorious Matej Mohorič je na pragu velikega uspeha. Na dirki svetovne serije po Poljski je tudi po šesti etapi, 16,8 kilometra dolgem kronometru, obdržal skupno vodstvo, etapo pred koncem ima isti čas kot Portugalec Joao Almeida.

Slovenec je v prednosti zaradi manjšega ostanka sekunde po zaokrožitvi kronometrskega časa.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Mohorič je v pretežno ravninski vožnji na čas zasedel 11. mesto, za zmagovalcem, Italijanom Mattio Cattaneom (Soudal-Quick Step), ki se je veselil četrte profesionalne zmage, druge na kronometrih in prve v svetovni seriji, je zaostal 25 sekund.

Almeida je bil z zaostankom 13 sekund drugi, od Mohoriča je bil hitrejši za 12 sekund (Portugalec je dosegel čas 19:23,74, Slovenec pa 19:35:00), ravno toliko, kolikor je pred etapo zaostajal.

Tretji čas je z zaostankom 14 sekund zabeležil Britanec Geraint Thomas. V skupnem seštevku je na tretje mesto napredoval domačin Michal Kwiatkowski, nekdanji svetovni prvak.

"Vesel sem. Imel sem močne noge. V prvem delu tega nisem izkoristil, premalo sem potiskal, enako napako sem na tej dirki naredil že leta 2021 in zaradi nje ostal brez zmage. A ko so mi sporočili, da za Kwiatkowskim na vmesnem času zaostajam le 18 sekund, sem si rekel super. Od tam sem res dal vse od sebe. Vedel sem, da je drugi del težji, moral sem poskrbeti, da sem imel še dovolj energije."

Matej Mohorič

Ker bo zadnja etapa, ki se bo končala v Krakovu, povsem ravninska in naj bi jo po napovedih odločil skupinski sprint, ima slovenski as velike možnosti, da postane skupni zmagovalec, čeprav bo Almeida s svojo ekipo UAE Emirates najbrž poskusil še s kakšnim napadom ali pa bo sprintal za bonifikacijske sekunde na letečem cilju in na koncu.

Mohorič je prepričan, da vodstvo lahko ohrani in napoveduje, da se bo tudi sam boril za sekunde, v sprintih naj bi bil na papirju močnejši od tekmeca, ki ga je leta 2021 na tej dirki v skupni razvrstitvi edini premagal.

"Sem samozavesten, za seboj imam odlično ekipo. Poskušal bom slediti Joau, če se bo odločil za sprint, bom jaz storil enako. Če bo potrebno, bom sprintal tudi na koncu," napoveduje Gorenjec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.