Šport > Kolesarstvo
195 ogledov

Pogačarjevim se bo pridružil še eden najbolj nadarjenih kolesarjev sveta

Filippo Baroncicni Profimedia
Pogačarjevi emirati so v svoje vrste zvabili še svetovnega prvaka med mlajšimi člani.

Italijanski kolesar Filippo Baroncini bo od naslednje sezone član ekipe UAE Team Emirates, za katero dirkajo tudi Slovenci Tadej Pogačar, Domen Novak in Gal Glivar, so emirati sporočili na spletni strani. Dvaindvajsetletni Baroncini je bil pred dvema letoma svetovni prvak med mlajšimi člani na cestni dirki, podpisal pa je pogodbo do konca leta 2025. Baroncini bo do konca letošnje sezone še član Lidl-Treka, ekipa emiratov pa pričakuje, da bo v novi sredini nadaljeval svoj razvoj.

Nazadnje je 22-letnik zasedel drugo mesto v razvrstitvi mladih kolesarjev na dirki po Valoniji, katero je v generalni razvrstitvi končal na devetem mestu. Leta 2021 je na svetovnem prvenstvu v Flandriji postal prvak med mlajšimi člani, deveti pa je bil v vožnji na čas. Istega leta je bil še podprvak na domačem EP v Trentu, dobil pa je tudi etapo na "Baby Giru", Giru Ciclistico d'Italia. 

"UAE Team Emirates je ekipa, ki sem jo dlje časa spremljal z občudovanjem. Navzven so vedno kazali povezanost in odločnost pri zasledovanju visokih ciljev. V tej ekipi imajo visoke ambicije, takšne lastnosti pa imam tudi sam, zato bom storil vse v svoji moči, da v karieri naredim korak naprej, kot si ga želim," je v izjavi dejal Baroncini.

Filippo Baroncicni | Avtor: Profimedia Profimedia

"Baroncini je v zadnjih letih pokazal konstanten napredek, kakšen talent ima, pa lahko vidimo že v dejstvu, da gre za nekdanjega svetovnega prvaka. Upamo, da bo pri nas v naslednjih sezonah še naprej kazal, česa vse je sposoben," pa je bil ob sklenitvi sodelovanja zadovoljen vodja ekipe Mauro Gianetti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice