Šport > Kolesarstvo
5036 ogledov

"Pogi je na Touru dokazal, da je najboljši na svetu"

Mauro Gianetti Profimedia
Prvi operativec ekipe UAE Team Emirates je zadovoljen s predstavo Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji.

V ekipi UAE Team Emirates so dirko po Franciji ocenili za zelo uspešno. "Adam Yates je prišel do izjemne zmage na prvi etapi v Bilbau, Tadej Pogačar pa je na poti do skupnega zmagovalnega odra zabeležil dve etapni zmagi. Oba sta na Touru pokazala svojo kakovost, a to ne bi bilo mogoče, če za sabo ne bi imela močne ekipe," je o letošnjem Tour de Francu izjavil manager ekipe Mauro Gianetti.

"To leto smo pokazali, da smo izjemno močni kot moštvo. To je ključ do vseh večetapnih dirk svetovne serije, še posebej pa to velja za Tour," je še dodal v svoji kolumni za The National News. 

Tadej Pogačar je na koncu osvojil drugo mesto za tokrat nepremagljivim Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), tretje mesto pa je zasedel še en član Emiratov Adam Yates.

"Tadej je imel med dirko nekaj izjemnih vzponov in padcev. S svojimi stalnimi napadi in etapnima zmagama je dokazal, da je najboljši kolesar na svetu. Dejstvo, da je velik šampion, je potrdila tudi zmaga v 20. etapi, saj je imel za sabo nekaj težkih dni. Njegov karakter in osebnost sta prišla na plan, te izkušnje pa mu bodo v prihodnosti samo koristile," meni Gianetti.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pridobljene izkušnje naj bi Pogačar poskušal unovčiti že na naslednjem Touru, kjer bo še tretjič poskušal priti do tretje skupne zmage. v zadnjih dveh letih mu je to preprečil Vingegaard.

Gianetti je spregovoril tudi o Vuelti, ki bo tokrat zelo močna. Poleg omenjenega Danca bo za Jumbo-Vismo nastopil tudi zmagovalec Gira Primož Roglič, na skupno zmago bo spet računal tudi Remco Evenepoel, veliko pa od domačina Juana Ayusa pričakujejo tudi pri UAE: "Kakovost na tokratni Vuelti je res visoka, a menimo, da imamo zelo konkurenčno ekipo, ki je sposobna velikih dosežkov. Juan Ayuso bo poskušal ponoviti svoje predstave iz leta 2022, ko je v svojem prvem nastopu prišel do stopničk. Je izjemno nadarjen fant, pred njim je nedvomno še lepa prihodnost. Po poškodbi je opravil veliko dela in že na dirkah po Romandiji in Švici prikazal dobro formo."

Komentarjev 2
  • mladen8 14:15 05.avgust 2023.

    Pogi ga je na touru popušil.

Sorodne novice