Šport > Kolesarstvo
3242 ogledov

Pogačarjevi se še naprej krepijo, prihaja še en velik talent

Igor Arrieta Profimedia
Talentirani Španec se bo v novi sezoni pridružil ekipi UAE Team Emirates, s katero je podpisal triletno pogodbo.

S prvim avgustom se je tudi uradno odprla kolesarska tržnica in med najbolj aktivnimi na začetku prestopnega roka so vsekakor UAE Team Emirates našega Tadeja Pogačarja.

Ekipa polna zvezdnikov sicer trenutno vodi na uradni UCI-jevi lestvici ekip, a ima zelo majhno prednost pred največjimi rivali, Jumbo-Vismo. In kot kaže, pri ekipi iz ZAE niti malo ne nameravajo spati na lovorikah, temveč se želijo pred novo sezono še dodatno okrepiti.

Ekipo bo sicer po koncu sezone zapustil legendarni Matteo Trentin, ki se seli k ekipi Tudor, pogodbe pa potečejo še Pascalu Ackermannu, Georgu Bennettu, Ryanu Gibbonsu, Alvaro Joseju Hodecu, Ivu in Ruiu Oliveiri ter Michaelu Vinku.

A kljub vsem odhodom se zdi, da bodo UAE Team Emirates v prihodnji sezoni še močnejši, saj so skoraj vsak dan od odprtja prestopnega roka predstavili novo okrepitev. Že letos se bosta ekipi tako pridružila mlada talenta Jan Christen in naš Gal Glivar, medtem ko bodo pred začetkom naslednje sezone ekipo okrepili še Nils Politt, Pavel Sivakov in Filippo Baroncini.

Zdaj pa so na spletnih straneh ekipe potrdili še prihod mladega 20-letnega nadarjenega Španca Igorja Arriete, ki je z moštvom podpisal triletno pogodbo. Sin legendarnega Joseja Louisa Arriete kljub komaj 20 letom že tretje leto nastopa med profesionalci za špansko Equipo Kern Pharma in ima že nekaj odmevnih rezultatov.

Čeprav med profesionalci še nima zmage (razen v seštevku za najboljšega mladega kolesarja dirke), je kljub svoji mladosti zabeležil že številne uvrstitve med najboljšo peterico na dirkah, kot so dirka po Asturiji, dirka po Alpah in Grand Camino, leta 2021 pa je postal španski državni prvak v vožnji na čas med mlajšimi člani.

"Sem zelo zadovoljen in navdušen, da bom naslednjo sezono del ekipe UAE. Gre za eno najboljših ekip na svetu in zelo sem vesel, da bom del ekipe z najboljšimi kolesarji, uslužbenci in opremo. Se že veselim. Pripravljen sem dati vse od sebe, da bom znotraj ekipe v prihodnjih letih še dodatno zrasel," je ob podpisu pogodbe izjavil mladi Španec.

"Zelo smo zadovoljni, da lahko pozdravimo Igorja v naši ekipi za prihajajočo sezono. Gre za mladega kolesarja, ki ima še veliko nerazvitega potenciala, in verjamemo, da bo ta korak v pravo smer napravil znotraj naše ekipe v prihajajočih letih," pa je novo okrepitev in v prihodnjih letih pomembnega gorskega Pogačarjevega pomočnika  pozdravil vodja ekipe Mauro Gianetti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice