Šport > Kolesarstvo
2111 ogledov

Najboljša Slovenka grdo padla, njen nastop na tekmi vprašljiv

Monika Hrastnik Profimedia
Monika Hrastnik po padcu še vprašljiva za start na SP v spustu.

Najboljša slovenska gorska kolesarka v spustu Monika Hrastnik je po padcu na jutranjem treningu vprašljiva za nastop na sobotni tekmi na svetovnem prvenstvu v Glasgowu. Devetindvajsetletnico iz Lepe Njive pred dokončno odločitvijo čakajo še zadnji zdravniški pregledi.

Dvakratna evropska prvakinja Hrastnik, sicer šesta v skupnem seštevku svetovnega pokala, se je v današnji razvrstitveni vožnji oziroma kvalifikacijah v Fort Williamu le zapeljala po progi brez tveganja. Zjutraj je, kot je za STA potrdila, na treningu padla in se kar močno udarila v rebra in ramo.

Dodala je, da bo s protibolečinskimi sredstvi v soboto nastopila, če bo dobila zeleno luč po današnjem zdravniškem pregledu.

Monika Hrastnik | Avtor: Profimedia Profimedia

V kolikor bo lahko nastopila, bo startala ob 14.17 po slovenskem času, za njo pa bodo na vrsti še tri kolesarke. Danes je bila najhitrejša Avstrijka Valentina Höll.

Številne tekmovalke na spremenjeni progi v Fort Williamu niso tvegale, drugouvrščena domačinka Tahnee Seagrave je zaostala slabih šest sekund, Francozinja Marine Cabirou pa še nekaj desetink več.

Ženska preizkušnja se bo začela ob 13.30, ob 15. uri pa se bodo po progi spustili še moški. Nastopila bosta dva Slovenca, Jan Cimperman in Luka Berginc, medtem ko Žaka Gomilščka, ki je bil na seznamu nastopajočih Kolesarske zveze Slovenije, ni na startu.

Cimperman je bil danes v kvalifikacijski vožnji 73., za najhitrejšim Francozom Loicom Brunijem je zaostal slabih 29 sekund. Berginc je bil z zaostankom 16 sekund na koncu 44. Cimperman bo v soboto na progo krenil ob 15.16, Berginc pa ob 15.48. Zadnji tekmovalec bo preizkušnjo začel ob 17.25.

Danes bodo organizatorji podelili prve komplete kolajn v spustu, in sicer med mladinci in mladinkami. Slovenskih predstavnikov ni na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice