Šport > Kolesarstvo
33518 ogledov

Pogi na robu kolapsa, odpeljali so ga s prizorišča

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar se po dirki ni dobro počutil.

Tadej Pogačar je po letu 2001 postal prvi Slovenec s kolajno na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva, po 22 letih je z bronom ponovil dosežek nekdanjega selektorja in zdaj svojega športnega direktorja pri UAE Team Emirates Andreja Hauptmana. Za uspeh je Pogi tokrat moral napeti vse moči.

Po zelo tehnični in 271 kilometrov dolgi preizkušnji, ki so jo zaznamovali številni krajši vzponi, se je za zadnjo stopničko na zmagovalnem odru slovenski as pomeril z odličnim sprinterjem Madsom Pedersenom in ga tudi premagal, pri tem pa očitno do konca potrošil svojo energijo. "Vedel sem, da bo to sprint mrtvakov," je kasneje opisal zadnje metre. "Vsi smo bili mrtvi. Dal sem vse od sebe, a to ni bil pravi sprint, temveč le, kdo ima sploh še kaj moči," je še razložil.

Na stopničkah se je nato pridružil novemu svetovnemu prvaku Mathiejuju van der Poelu in srebrnemu Woutu Van Aertu, nato pa je sledil še krajši pogovori s slovenskimi in tujimi novinarji, ki pa jih slovenski šampion zaradi izčrpanosti ni uspel zaključiti. 

"Tadeja Pogačarja so odpeljali iz cone, kjer novinarji zastavljajo vprašanja. Vrti se mu in je na robu kolapsa," je zapisal novinar WielerFlitsa Youri IJnsen.

"Trenutno sem tako utrujen, da bi se najraje kar ulegel. Nekaj dni bom potreboval, da dojamem, kaj se je zgodilo in da smo po vseh teh letih končno osvojili medaljo," je sicer že pred tem za RTV Slovenija povedal Pogačar in dodal: "Sicer je težko stati na odru za zmagovalce, ko si tako utrujen, a je občutek fenomenalen. Res sem vesel tega brona."

"Utrujenost se pozna in tako bo še nekaj dni," je še izjavil Pogačar, ki ga v petek čaka tudi vožnja na čas. Lani je bil v Avstraliji šesti.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
Sorodne novice