Šport > Kolesarstvo
6403 ogledov

Kaj se dogaja? Pogačar s kolegi v spremstvu policije sestopil s kolesa

Protest na SP v kolesarstvu Twitter
Cestna dirka svetovnega prvenstva v kolesarstvu se ni začela po željah ...

Danes je na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu na sporedu cestna dirka članov. A ta se ni začela po željah organizatorjev niti kolesarjev (med njimi tudi slovenska reprezentanca na čelu s Tadejem Pogačarjem), saj je po približno 80 kilometrih trase prišlo do protesta, zaradi katerega je na območju jezera Carron Valely morala posredovati tudi škotska policija.

Organizatorji so po incidentu sporočili, da je "preizkušnja nevtralizirana", kolesarji so sestopili s koles in le nemočno čakali, da se situacija razreši. Kot poroča portal Cyclingnews, naj bi se protestniki prilepili na asfalt. Pri omenjenemu portalu dodajajo, da so imeli ubežniki (devet kolesarjev) skoraj osem minut prednosti, ko so jih zaustavili protestniki. "Vse skupaj lahko traja kar nekaj časa," so nemočno priznali organizatorji. "Tesno sodelujemo z vsemi pristojnimi organi, da bi čim bolj zmanjšali vplive na preizkušnjo, obenem pa zagotovili varnost kolesarjev, ki je naša najpomembnejšo skrb," so še sporočili. Dirka se je nato le nadaljevala13.15, kar pomeni, da so se kolesarji "hladili" slabo uro.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.