Šport > Kolesarstvo
242 ogledov

Dan D za Pogačarja v Glasgowu

Pogačar Epa
Danes bo na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu na sporedu cestna dirka članov. Na 271,1 km dolgi trasi bo eden izmed favoritov tudi slovenski as Tadej Pogačar. Na cestnih dirkah na SP doslej še ni posegel višje od 18. mesta, a mavrična majica svetovnega prvaka ostaja eden njegovih glavnih ciljev.

V vse bolj bogati zbirki uspehov 24-letniku s Klanca pri Komendi manjka naslov svetovnega prvaka. "Vseskozi že hrepenim po mavrični majici, vendar je na tej preizkušnji zelo težko slaviti. Na ta dan moraš biti najboljši na svetu. Vsako leto se bom vračal, da izpolnim svoje sanje," je v sobotnem pogovoru za Kolesarsko zvezo Slovenije dejal Pogačar.

Poleg njega bodo v prepoznavnem zelenem slovenskem dresu startali Luka Mezgec, Domen Novak, Matevž Govekar, Kristijan Koren, Tilen Finkšt, Jaka Primožič in Anže Skok. Cilj bo Pogačarja v zadnje kroge pripeljati čim bolj svežega ter v dobrem položaju pri čelu glavnine, je v petek na novinarski konferenci dejal selektor Uroš Murn.

Kolesarje na Škotskem čaka 271,1 km dolga trasa s 150-kilometrskim zaključkom v središču Glasgowa. Tam bo na sporedu še tehnično zahtevnih deset krogov s skupno kar 450 ovinki in 2000 višinskimi metri. Gre za kriterijski krog, ki bi lahko iz kilometra v kilometer redčil glavnino.

Glede na razgiban in tehnično zahteven profil, bi lahko na svoj račun prišel tudi Pogačar. Najvišje je doslej na cestnih dirkah posegel pred štirimi leti v deževnih razmerah v Yorkshiru, ko je bil 18. Lani je bil mesto slabši na SP v avstralskem Wollongongu. Naslov bo v Glasgowu branil Belgijec Remco Evenepoel.

Kolesarji se bodo iz Edinburgha na pot podali ob 10.30, ciljno črto v Glasgowu pa bodo po predvidevanjih prečkali okoli 17. ure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.