Šport > Kolesarstvo
15097 ogledov

Pogi s 'pritožbo' nad predsednika Mednarodne zveze

Tadej Pogačar Profimedia
Izmučeni Tadej Pogačar je po dirki namenil nekaj besed predsedniku Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Tadej Pogačar je na cestni preizkušnje svetovnega prvenstva osvojil bronasto kolajno, drugo za Slovenijo na cestni dirki. Ta dosežek je namreč leta 2001 uspel še Andreju Hauptmanu, srebro pa je v vožnji na čas leta 2017 dobil Primož Roglič. Pogačar se je za odličje tokrat moral boriti vse do zadnjih metrov, ko je v boju za tretje mesto v sprintu premagal na papirju boljšega sprinterja Madsa Pedersena.

Pred Slovencem sta sicer ciljno črto že prečkala novi svetovni prvak Mathieu van der Poel in Wout Van Aert. Vso trojico velezvezdnikov kolesarstva, mnogi menijo, da je šlo tokrat za najkakovostnejšo postavo na zmagovalnem odri dirke za svetovno prvenstvo, je navdušeno pozdravil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient. 

Pogačar je prisotnost prvega moža UCI izkoristil in mu v šali dejal, da je bila preizkušnja predolga "za dva kroga", v tokratnem primeru torej za dobrih 28 kilometrov. 

"Če bi bil na vrsti še en krog, bi odstopil in končal v reševalnem avtu," je še izjavil Slovenec, ki je imel kasneje zaradi izčrpanosti precej težav ob pogovorih s sedmo silo. Zaradi slabega počutja so ga odpeljali iz območja, kjer se novinarji pogovarjajo s kolesarji.

Trasa je bila sicer dolga kar 271 kilometrov, pri tem pa so se morali kolesarji v Glasgowu vseskozi spopadati z manjšimi vzponi in tehničnimi zavoji. Ko je cestišče namočil dež, se je na tleh znašlo tudi nekaj odličnih kolesarjev, v takrat vodilni skupini Matteo Trentin in Jhonatan Narvaez, kasneje pa tudi van der Poel, ki pa mu tudi padec ni preprečil prepričljive zmage.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice