Šport > Kolesarstvo
90180 ogledov

Komisarji po koncu dirke kaznovali Tadeja Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Komisarji cestne dirke za svetovno prvenstvo v kolesarstvu niso imeli milosti do najboljšega kolesarja sveta.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je na svetovnem prvenstvu v Glasgowu izenačil najboljšo slovensko uvrstitev s cestne dirke za svetovno prvenstvo, ko je na ulicah največjega škotskega mesta v sprintu premagal nekdanjega svetovnega prvaka Madsa Pedersena ter Sloveniji priboril njeno drugo bronasto medaljo.

Pogačar je tako izenačil dosežek svojega ekipnega šefa Andreja Hauptmana, ki je bil bronast leta 2011 v Lizboni, veselja pa pri našem mladem junaku zagotovo ni pokvarila niti kazen, katero mu je po koncu dirke podelila tekmovalna žirija cestne dirke svetovnega prvenstva.

Kot se je razvedelo v dnevih po dirki, so komisarji Pogačarju naložili kazen 500 švicarskih frankov zaradi kršenja pravil na moški cestni dirki svetovnega prvenstva. In kaj je bil razlog za Pogačarjevo kazen?

"Neupoštevanje navodil organizatorja z neudeležbo v mešani coni po ekipni predstavitvi na odru pred startom," so v uradni izjavi zapisali sodniki, ki Pogačarju niso spregledali dejstva, da je bil pred startom dirke nedostopen novinarjem, ki so ga čakali v mešani coni.

Slovenski as je sicer predčasno zapustil mešano cono tudi po sami dirki, a so bili komisarji tokrat bolj milostni, saj je pred tem obvestil Mednarodno kolesarsko zvezo, da se slabo počuti  zaradi izmučenosti. Tako se je seveda ognil kazni. Zaradi slabega počutja so ga nato predčasno odpeljali iz območja, kjer se novinarji pogovarjajo s kolesarji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice