Šport > Kolesarstvo
21455 ogledov

Zvezdniški prestop! Rogličev in Pogačarjev tekmec zapušča Ineos

Tao Geoghegan Hart Profimedia
Nekdanji zmagovalec Gira Tao Geoghegan Hart se seli k Lidl-Treku.

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Italiji Tao Geoghegan Hart bo to zimo zapustil ekipo Ineos Grenadiers in se pridružil Lidl-Treku, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Osemindvajsetletni Londončan, zmagovalec Gira 2020, je svojo celotno člansko kariero do danes preživel pri Ineosu. 

Čeprav prestop ni bil nepričakovan, bo to vseeno udarec za britansko ekipo, saj bo do konca sezone 2026 Anglež zdaj kolesaril za Lidl-Trek, Ineos pa je tako izgubil enega svojih največjih adutov za velike tritedenske dirke, kjer bi moral biti eden glavnih tekmecev tudi obeh Slovencev, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Tao Geoghegan Hart | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po sedmih letih znotraj iste organizacije obstaja veliko različnih čustev glede pristopa k novemu izzivu leta 2024," je dejal Geoghegan Hart. "Ker pa že poznam veliko obrazov znotraj organizacije Lidl-Trek, se resnično veselim novega poglavja v svoji karieri, ki prihaja leta 2024," je dodal kolesar, ki sicer še vedno okreva po zlomljenem kolku, ki ga je utrpel v nesreči na letošnjem Giru, ter si skuša v Amsterdamu povrniti moč in gibljivost.

"Zelo se veselim, da bom videl, kaj lahko skupaj dosežemo na dirkah. Osebno se vidim kot kolesar za velike večetapne dirke, vendar sem resnično lačen poskusiti zmagati na kateri koli dirki," je še dejal Britanec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice