Šport > Kolesarstvo
1060 ogledov

Prva etapa končana po Rogličevih načrtih

Primož Roglič Profimedia
Molanu pričakovano prva etapa po Burgosu, Roglič mirno, brez kakšnih pretresov, končal v času glavnine.

Kolumbijec Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Burgosu. Na trasi od Villalbe de Duera do Burgosa je bil po 161 km v ciljnem sprintu boljši od Španca Ivana Garcie Cortine in Italijana Edoarda Affinija. Prvi favorit preizkušnje, slovenski as Primož Roglič, je etapo varno zaključil v glavnini.

Molano je bil že pred etapo glavni favorit za edino ravninsko etapo letošnje preizkušnje po Burgosu. Upravičil je to vlogo in zanesljivo ugnal Cortino (Movistar) in Affinija (Jumbo-Visma). V skupnem seštevku ima Molano štiri sekunde naskoka pred Cortino, šest sekund zaostaja Affini, glavni favoriti, med njima izstopata predvsem Roglič in Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), pa zaostajajo deset sekund.

Za 28-letnega Molana je bila to tretja etapna zmaga na dirkah po Burgosu, četrta v letošnji sezoni in skupno 22. v karieri. Danes mu je v etapi v ekipi emiratov pomagal tudi Slovenec Domen Novak.

Na dirki po Burgosu sicer nastopajo trije Slovenci. Ob Rogliču in Novaku se je v ekipi Jumbo-Visme po poškodbi kolena tekmovalno vrnil tudi izkušeni Jan Tratnik, ki ni tekmoval vse od konca aprila. Tako Tratnik kot Roglič se v Burgosu pripravljata na prihajajočo dirko po Španiji, katero naj bi po poročilih iz ekipe Kisovčan pričakal v odlični formi. Ta bo sicer na sporedu med 26. avgustom in 17. septembrom.

Prva etapa se je tako končala po Rogličevih načrtih, saj je bila edina izmed petih, ki mu nikakor ni bila pisana na kožo in je bil glavni cilj dneva brez večjih pretresov mirno priti v cilj skupaj z glavnino. Povsem drugače pa bo prihodnje dni.

V sredo bo na sporedu ekipna vožnja na čas od One do Pozo de la Sala (13,1 km). V zadnjih dveh kilometrih se bodo ekipe spopadle z ne preveč strmim klancem do cilja (povprečje 5 %). Prva ekipa se bo s starta pognala ob 15.27, zadnja pa uro kasneje. Jumbo-Visma, ki ima v svojih vrstah odlične kronometriste, velja za ene glavnih favoritov.

Zadnje tri dni nato kolesarje čakata dve zelo zahtevni in razgibani etapi, medtem ko se dirka zaključi z gorsko etapo s ciljem na Lagunas de Neila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice