Šport > Kolesarstvo
31884 ogledov

Jumbo-Visma razkrila Rogličeve načrte, Vingegaarda ni na senzamu

Vingegaard Roglič Profimedia
Slovenska kolesarja Primož Roglič in Jan Tratnik bosta prihodnji teden nastopila na 45. dirki po Burgosu, je ekipa Jumbo-Visma potrdila za kolesarski portal Wielerflits. V kolikor ne bo prišlo do sprememb, bo to edina preizkušnja za oba slovenska asa pred dirko po Španiji, ki se bo v Barceloni začela 26. avgusta.

Uradna spletna stran dirke po Burgosu, kjer bo petdnevna dirka potekala med 15. in 19. avgustom, je doslej potrdila nastope Britanca Adama Yatesa (UAE Team Emirates) in domačina Enrica Masa (Movistar) ter številnih drugih. V dresu emiratov bo dirkal še en Slovenec Domen Novak.

Eden glavnih kandidatov za skupno zmago bo Roglič, ki ni dirkal vse od zmage na Giru konec maja. Pred Vuelto, ki jo bo skušal dobiti četrtič, bo na dirki po Burgosu pilil zadnje podrobnosti pred začetkom španske pentlje. Na pripravljalni dirki pa ne bo Danca Jonasa Vingegaarda, ki bo skupaj s 33-letnim Kisovčanom kapetan ekipe Jumbo-Visma na Vuelti.

Po Burgosu bodo na sporedu štiri ravninske etape ter ena gorska, zadnji dan tekmovanja. Lani je v četrti etapi te preizkušnje prvo zmago med poklicnimi kolesarji slavil Matevž Govekar, slovenski član Bahraina Victoriousa. Ta ekipa še ni sporočila nastopajočih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar pantani
    pantani 09:14 10.avgust 2023.

    Jonas je ena navadna pičkica!!!