Šport > Kolesarstvo
34188 ogledov

Iz Jumbo-Visme razkrili fantastične novice glede Primoža Rogliča

Primož Roglič Vuelta Epa
Po poročilih iz Jumbo-Visme Primož Roglič že vse od leta 2019 ni imel tako uspešnih priprav na Vuelto, kot letos.

Izjemni slovenski kolesar Primož Roglič je tekom svoje kariere že trikrat dobil slovito Vuelto, s čimer na večni lestvici zaostaja le za legendarnim Roberto Herasom (4 zmage), a od svojih treh zmag je le eno dosegel z Vuelto kot glavnim ciljem sezone, ne da bi pred tem vozil izjemno naporno dirko po Franciji. To je bilo leta 2019, ko je Sloveniji izjemno prepričljivo (drugouvrščeni Alejandro Valverde je zaostal za več kot dve minuti in pol) privozil prvo skupno zmago na velikih tritedenskih dirkah v njeni zgodovini.

Kar pa nas lahko izjemno veseli, je dejstvo, da so iz Jumbo-Visme prišla poročila, da je Roglič vsaj tako dobro pripravljen na dirko, kot leta 2019. "Vse od leta 2019 ni imel tako uspešnih priprav na Vuelto. Lahko se je spočil in se nato udeležil višinskih priprav, kjer se je v miru pripravil na dirko," je v uradni izjavi pred dirko po Burgosu izjavil športni direktor ekipe Marc Reef.

Ravno dirka po Burgosu bo Rogliču služila kot idealen test pred startom španske pentlje, zadnje tritedenske dirke sezone, ki bo na sporedu od 26. avgusta do 17. septembra. Roglič sicer ni dirkal vse od svoje spektakularne zmage na letošnjem Giru. Po višinskih pripravah naj bi v odlični formi prispel v Španijo, kjer se bo za rekordno četrto zmago boril s samimi najboljšimi kolesarji sveta, z izjemo Tadeja Pogačarja. A še pred slovito Vuelto ga čaka petdnevna dirka po Burgosu, ki se začne v torek in bo prav tako kot Vuelta vsebovala ekipni kronometer.

"Ključno je, da z mislimi na Vuelto odvozi še en ekipni kronometer. Navsezadnje je prva etapa Vuelte ravno ekipni kronometer. Dobro bo, da nekoliko osveži ta avtomatizem. Otvoritvene etape Vuelte so daleč od tega, da bi bile monotone. Že tretja etapa se konča z gorskim ciljem, zato je ključno, da močno začnemo dirko. Zato je za kolesarje, ki se vračajo s treninga, zelo dobro, da pred Vuelto pretegnejo noge še na dirki po Burgosu," je pojasnil Reef.

Jumbo-Vismo bodo na dirki po Burgosu zastopali Edoardo Affini, Gijs Leemreize, Koen Bouwman, Jan Tratnik, Attila Valter, Robert Gesink (zadnji trije bodo nastopili tudi na Vuelti) in seveda kapetan ekipe Roglič. "Je v zelo dobri formi. Poleg priprave na Vuelto na dirki ciljamo tudi na etapne zmage in visoko skupno uvrstitev. Četrta etapa ima eksploziven zaključek, ki bi moral ustrezati Primožu, medtem ko bo zadnja etapa z gorskim ciljem lepo pokazala pravo formo," je zaključil Reef.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 19:36 15.avgust 2023.

    Kmalu bomo videli, kako je pripravljen. Primož srečno, držimo pesti tudi za Jana.

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 14:11 14.avgust 2023.

    Ja, ampak ekipa ne bo delala 100% za njegovo zmago, pač pa še za Jonasa. Rogla ne bo imel vse možne podpore. Jaz to vidim kot nož v hrbet po tem, kar je pokazal na Giru. Škoda, da je Rogla ...prikaži več izpustil SP. Če je res v tako vrhunski formi, bi se lahko potegoval za SP v ITT.

Sorodne novice