Šport > Kolesarstvo
326 ogledov

Zato je današnji Tadejev nastop tako pomemben za slovensko kolesarstvo

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar v lov na drugo slovensko olimpijsko vozovnico.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo danes nastopil v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Glasgowu. Na trasi v Stirlingu (47,8 km) bo v prvi vrsti lovil uvrstitev med deseterico, ki bi Sloveniji zagotovila drugo vozovnico v tej disciplini za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu. Obenem bo skušal izboljšati šesto mesto z zadnjega SP.

Kolesar s Klanca pri Komendi je pred slabim letom dni v avstralskem Wollongongu v vožnji na čas zasedel šesto mesto, kar je bila do nedelje njegova najboljša uvrstitev na SP. Tokrat je zasedel tretje mesto in postal drugi Slovenec po Andreju Hauptmanu (Lizbona 2001) s kolajno na cestnih dirkah SP. Zdaj bo skušal tudi v zahtevnem in dolgem kronometru izboljšati to uvrstitev, četudi ne bo med favoriti za najvišja mesta.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Kandidati za odličja so predvsem Belgijca Remco Evenepoel, Wout Van Aert, Italijana Filippo Ganna in Mattia Cattaneo, Švicarja Stefan Küng in Stefan Bissegger, Britanec Joshua Tarling, Američan Brandon McNulty in še nekateri drugi. Naslov iz Wollongonga bo branil Norvežan Tobias Foss, ki je lani tesno in presenetljivo ugnal Künga in Evenepoela.

Slovenski as se bo na 47,8 km dolgo traso z nekaj razgibanimi in vetru izpostavljenimi deli podal ob 16.56, tekmovanje pa se bo začelo ob 15.15.

Slovenija ima po zaslugi Primoža Rogliča že srebrno kolajno s SP, ki jo je 33-letni Kisovčan osvojil v norveškem Bergnu pred šestimi leti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 21:04 11.avgust 2023.

    No, a še ljubitelji tamuga presranca trdijo, da je najboljši?? Zadnje čase, ga že mulčki na poganjavčku prehtevajo!

Sorodne novice