Šport > Kolesarstvo
11742 ogledov

Noro! Svetovnemu prvaku brez rok za nagrado podarili ... ročno uro!

Ricardo Ten Argilés Profimedia
Organizatorji svetovnega prvenstva v Glasgowu so si privoščili precejšen spodrsljaj, ko so parakolesarju brez rok za zmago podarili ročno uro.

Ricardo Ten Argilés je osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v škotskem Glasgowu v konkurenci parakolesarjev. 48-letni Španec je bil tokrat razred zase, za nagrado pa je na zmagovalnem odru oblekel mavričasto majico ter prejel zasluženo nagrado pokrovitelja ... prekrasno ročno uro.

Španec ni mogel zadrževati smeha, ko je videl, kaj so mu pri slavnostni razglasitvi zmagovalcev organizatorji poklonili za nagrado. Ten Argilés je namreč pri osmih letih ostal brez obeh rok in leve noge, katere so mu morali zdravniki amputirati po nesreči z električnim kablom.

Ricardo Ten Argilés | Avtor: Profimedia Profimedia

Ten Argilés, ki ima sicer tudi 26 medalj z največjih tekmovanj v paraplavanju in je v Glasgowu postal dvakratni svetovni prvak na velodromu in svetovni prvak v kronometru, bo zagotovo imel več koristi od mavričaste majice in zlate medalje, kot pa omenjene ure, a vseeno ga je nagrada nasmejala in spravila v dobro voljo.

Ravno Španec je s svojo fantastično reakcijo rešil organizatorje dodatne sramote, saj bi lahko zaradi bizarnega in nespoštljivega darila zakuhal precejšen incident. Toda Ten Argilés je z nasmehom sprejel darilo, s katerim se je nato tudi zadovoljno fotografiral ter bizarno situacijo spremenil v enega lepših trenutkov letošnjega prvenstva.

Ten Argilés je sicer v Glasgowu vsega skupaj v različnih parakolesarskih disciplinah osvojil kar šest medalj, od tega tri zlate, dve srebrni in eno bronasto. S tem je še izboljšal lanski dosežek, ko je na svojem prvem svetovnem prvenstvu osvojil dve zlati in eno srebrno medaljo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 00:33 15.avgust 2023.

    Če bi bil jaz brez rok, se ne bi branil enga original Rolexa ali kakšnega podobnega šminkerskega luksuza. Pa ne da bi ga hotel imeti. Ena taka rec stane kup gnara in če jo zdilaš, je to kar lepa nagrada. ...prikaži več Sploh kakšne bolj luxuzne izvedbe stanejo +35k.

  • 4krogci 19:53 14.avgust 2023.

    To zgleda isto ku pr nas zdej v poplavah razne mamazile iz IG, ko trpajo v avto spalnice,kavcu,kuhinje,… namesto uno prvo nujno potrebno higienski pripomocki in ki za oblect pa ksno konzervo! Ampak ja one se bodo pohvalile z novo ...prikaži več kuhinjo in istocasno k so tastaro podarile!! Vse da se pise o njih!

  • dare326 18:47 14.avgust 2023.

    Urar Tissot je bil sponzor in vsi svetovni prvaki so dobili ure. Če se bo znašel, mu urar lahko naredi tako, ki jo bo koristno rabil. Tudi za urarja bo dobra reklama.

Sorodne novice