Šport > Kolesarstvo
12661 ogledov

Kakšna okrepitev za Primoža Rogliča, novo veliko ime pri Jumbo-Vismi

Matteo Jorgenson Profimedia
Primož Roglič in Jan Tratnik bosta imela v naslednji sezoni pri Jumbo-Vismi novega sotekmovalca.

Ameriški kolesar Matteo Jorgenson je novi član nizozemske ekipe Jumbo-Visma, za katero kolesarita dva Slovenca, Primož Roglič in Jan Tratnik. Vsestranski 24-letni Američan, ki je bil zelo vroča roba na trgu, med drugim pa naj bi zavrnil tudi ponudbo UAE Team Emirates, se bo iz vrst Movistarja novi ekipi pridružil januarja 2024, podpisal pa je triletno pogodbo.

Jorgenson velja za vsestranskega kolesarja, ki se dobro znajde tako na enodnevnih kot večdnevnih dirkah ter je odličen tudi v vožnji na čas. Letos je dirko svetovne serije po Romandiji v skupnem seštevku končal na drugem mestu le za Britancem Adamom Yatesom, na dirki po Franciji pa je letos v 12. etapi zasedel tretje mesto, potem ko je prej dve etapi končal že na četrtem mestu.

V karieri je slavil dve zmagi, in sicer etapno ter skupno zmago na letošnji dirki po Omanu. Bil je še deveti na dirki po Flandriji, ki jo je na začetku aprila dobil Slovenec Tadej Pogačar, medtem ko je na sloviti E3 Saxo klasiki zaostal le za veliko trojico Pogačar - Wout van Aert - Mathieu van der Poel. "Dirko proti soncu", znamenito etapno dirko Pariz-Nica, je že dvakrat končal na osmem mestu.

Nadarjenega Američana se je sicer povezovalo z vsemi največjimi kolesarskimi ekipami sveta, kot so Ineos-Grenadiers, UAE Team Emirates, Trek-Segafredo in Soudal Quick-Step, saj se vse ekipe zavedajo, koliko lahko prinese njihovemu moštvu za spomladanske klasike, obenem pa prevzame vlogo kapetana na določenih tedenskih etapnih dirkah ter vlogo enega glavnih pomočnikov najboljšim kolesarjem sveta na velikih tritedenskih dirkah. Kot kaže je Jumbo-Visma zadela terno!

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • 4krogci 08:37 16.avgust 2023.

    Okrepitev za Primoza…al se en od manevrov kako Primozu pokazat vrata??

Sorodne novice