Šport > Kolesarstvo
3499 ogledov

Rogličev pomočnik suspendiran zaradi dopinga

Michel Hessmann Epa Michel Hessmann.
Član moštva Jumbo-Visma je oddal pozitiven dopinški test.

Nemški kolesar Michel Hessmann je bil pozitiven na dopinškem testu, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo Jumbo-Visma, pri katerem dirkata tudi dva Slovenca, Primož Roglič in Jan Tratnik. Dvaindvajsetletnega Nemca je nizozemska zasedba začasno suspendirala.

Iz Jumbo-Visme so sporočili, da je bil 22-letnik iz Münstra pozitiven na snov, ki jo sicer vsebujejo določeni diuretiki. Vzorec urina so mu vzeli 14. junija zunaj tekmovanj v njegovi domovini, so še dodali.

Mednarodna kolesarska zveza o Hessmannovem pozitivnem testu na svoji spletni strani zaenkrat še ni poročala.

Mladi Nemec je bil Rogličev pomočnik na dirki po Italiji, ki jo je 33-letni Zasavec tudi dobil. Nazadnje je Hessmann, ki letos ni zabeležil vidnejših uspehov in v poklicni karieri še nima zmage, nastopil na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Glasgowu. Preizkušnje ni končal.

Hessmann je sicer del nizozemske zasedbe vse od leta 2020, ko se ji je pridružil kot član razvojne ekipe. Prvo poklicno pogodbo pa je podpisal leta 2022 in sklenil sodelovanje do konca sezone 2024.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice