Šport > Kolesarstvo
1214 ogledov

Primož Roglič že v najboljšem položaju

Primož Roglič Jumbo Visma Twitter Jumbo-Visma med ekipnim kronometrom po Burgosu.
Današnja etapa se je razpletla po željah slovenskih navijačev.

Nizozemska ekipa Jumbo-Visma je zmagovalka druge etape kolesarske dirke po Burgosu. Zasedba s slovenskima tekmovalcema, Primožem Rogličem in Janom Tratnikom, je bila na ekipnem kronometru občutno hitrejša od tekmecev, s čimer je 33-letni Roglič pred nadaljevanjem petdnevne preizkušnje v najboljšem položaju za skupno zmago.

Jumbo-Visma je 13,1 km dolgo traso prevozila v 14:38 minute oziroma s povprečno hitrostjo 53,66 km/h. S tem so bili 19 sekund hitrejši od Movistarja ter 30 sekund od Bora-Hansgrohe.

Majico vodilnega je prevzel Madžar Attila Valter, ki je torkovo prvo etapo končal na 26. mestu. V skupnem seštevku ima isti čas kot moštveni kolegi Tratnik, Nizozemec Koen Bouwman ter Roglič.

Kisovčan si je kot izraziti favorit te preizkušnje nabral 34 sekund naskoka pred Britancem Adamom Yatesom, ki naj bi bil njegov prvi izzivalec slovenskega asa in je danes z ekipo UAE Team Emirates zasedel peto mesto.

Za ekipe je bila današnja preizkušnja obenem pravšnji test pred ekipnim kronometrom za uvod Vuelte v Barceloni. Tisti bo 1,7 km daljši, na sporedu pa bo 26. avgusta.

"Kolesarja, kot sta Edoardo Affini in Roglič te ves čas držita na limitu, ampak nekako je šlo. Veliko sta opravila za ekipo, celotna sedmerica se je izkazala," je takoj po etapi dejal novi vodilni v skupnem seštevku Valter.

"Upam, da bo Roglič zmagal in pri tem mu moram kar najbolje pomagati. Seveda sem ponosen, da sem oblekel majico vodilnega, užival bom v njej, a moja vloga se ni prav nič spremenila. Upam, da bom končal visoko v skupnem seštevku, a le če Primož zmaga," je ekipo pohvalil 25-letni Madžar in dodal, da se cilji ekipe za preizkušnjo po Burgosu niso spremenili.

V četrtek bo po Burgosu na sporedu razgibana tretja etapa od Sargentes de la Lore do Villarcaya (183 km). Kolesarje čaka pet vzponov tretje in en vzpon zunaj kategorije. Vrh Picón Blanca (7,8 km/9 %) bodo prečkali 36 km pred ciljem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice