Šport > Kolesarstvo
20069 ogledov

Tik pred Vuelto fantastična novica za Primoža Rogliča

Sepp Kuss in Primož Roglič Profimedia
Iz tabora Jumbo-Visme so potrdili, da bo najzvestejši Rogličev pomočnik Sepp Kuss nastopil tudi na tretji veliki letošnji tritedenski dirki, španski Vuelti.

Potem ko so prvi o tem poročali pri Velu, so zdaj viri iz Jumbo-Visme tudi za največjo kolesarsko spletno stran Cyclingnews.com potrdili, da bo Sepp Kuss nastopil tudi na Vuelti, kjer bo v vlogi pomočnika kapetanoma Primožu Rogliču in Jonasu Vingegaardu odvozil še svojo tretjo letošnjo veliko tritedensko dirko.

28-letnik iz Duranga je namreč že maja pomagal Rogliču do njegove skupne zmage na Giru, preden je julija odigral ključno vlogo pri Vingegaardovem drugem zaporednem slavju na Touru.

Sepp Kuss | Avtor: Twitter Twitter

Kuss je sicer med Tourom doživel grozljivo nesrečo v 20. etapi dirke, ko je ves okrvavljen komajda prišel do cilja, a je očitno dovolj hitro zacelil svoje poškodbe in se spočil pred napori naslednje tritedenske dirke. Američan namreč vse od Vingegaardovega slavja na Elizejskih poljanah ni več nastopil na dirkah, temveč je treniral in testiral formo na višinskih pripravah v Andori.

Kot kaže so testi pokazali dovolj dobro pripravljenost, da bo del ekipe Jumbo-Visma tudi na zadnjem Grand Touru sezone, ko bodo Nizozemci skušali spisati zgodovino s skupnimi zmagami ene ekipe na vseh treh velikih tritedenskih dirkah v eni sezoni.

Kuss je sicer bil član Jumbo-Visme ob čisto vsaki njeni skupni zmagi na kateri izmed velikih tritedenskih dirk v zadnjih štirinajstih letih. Rogliču je tako pomagal do vseh treh njegovih zmag na Vuelti in letošnje na Giru, prav tako pa je bil ključen člen nizozemske ekipe tudi ob obeh Vingegaardovih zmagah na Touru.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Jumbo-Visma sicer še ni uradno imenovala svoje ekipe za letošnjo dirko po Španiji, a se nekako vseeno zdi, da imajo ob Rogliču, Vingegaardu in Kussu skorajda zagotovljeno mesto v ekipi še Wilco Kelderman, Dylan van Baarle, Robert Gesink, Attila Valter ter še en Slovenec, Jan Tratnik.

Vuelta se bo sicer pričela v soboto 26. oktobra z ekipnim kronometrom po Barceloni, Rogličevi največji tekmeci pa bodo poleg moštvenega kolega Vingegaarda še Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep), Juan Ayuso in Joao Almeida (UAE Team Emirates), Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) ter Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice