Šport > Kolesarstvo
42608 ogledov

Kolesarski superzvezdnik zaradi Pogačarja zapušča UAE

Pascal Ackermann Profimedia
Odlični nemški sprinter se seli k ekipi Israel-Premier Tech.

Kolesarska ekipa Israel-Premier Tech si je hitro opomogla po izgubi svojega najboljšega sprinterja Giacoma Nizzola, ki bo v naslednji sezoni nastopal za ekipo Q36.5, saj je v svoje vrste uspela zvabiti enega najboljših sprinterjev sveta. Po dveh letih pri UAE Team Emirates bo namreč izraelsko kolesarsko ekipo okrepil izjemni Nemec Pascal Ackermann.

Slednji je pred leti veljal za morda celo najbolj vročega sprinterja na svetu, toda pri ekipi UAE Team Emirates, ki se na dirkah bolj osredotoča na skupni seštevek, kot boj za etapne zmage v sprintih, ni uspel ponoviti uspehov, ki jih je prej dosegal pri ekipi Bora-Hansgrohe.

Pascal Ackermann | Avtor: Profimedia Profimedia

Ackermann je letos sicer dobil eno etapo dirke po Italiji, medtem ko na dirki po Franciji ni dobil priložnosti, saj je ekipa vse podredila boju za skupno zmago Tadeja Pogačarja. Ravno to naj bi bil tudi glavni razlog za menjavo ekipe, saj Ackermann pri ekipi UAE Team Emirates ni dobil prave podpore, predvsem pa si želi priložnosti na dirki po Franciji, kjer sploh še ni nikoli nastopil.

"Dobil sem že zelo veliko dirk in zelo veliko pomembnih dirk, toda dirka po Franciji je še vedno tista, ki manjka. Nikoli še nisem nastopil na Touru in to so ene izmed mojih največjih sanj. Zato je Israel-Premier Tech perfektna izbira, če želim osvojiti svojo prvo zmago na Touru," je v uradni izjavi za javnost svojo odločitev pojasnil Ackermann.

Ackermann je sicer na velikih tritedenskih dirkah debitiral leta 2019 in skorajda ob vsakem svojem nastopu zbral vsaj eno etapno zmago. Že ob svojem prvem nastopu na Giru 2019 je dobil dve etapi in slavil v seštevku za ciklamično majico najboljšega sprinterja.

Pascal Ackermann | Avtor: Profimedia Profimedia

Blestel je tudi ob svojem premiernem nastopu na Vuelti, na kateri je prav tako dosegel dve etapni zmagi, edini sušni nastop je zabeležil na lanski Vuelti, medtem ko je na letošnjem Giru ponovno osvojil eno etapo. Ob svojih štirih nastopih ima tako v zbirki že pet etapnih zmag na dveh izmed treh največjih etapnih dirk na svetu. Toda zmaga oziroma nastop na Touru se mu še vedno izmikata. In dobro se je zavedal, da ob Tadeju Pogačarju prave priložnosti na dirki po Franciji ne bo dobil.

Nemec, ki je v svoji karieri zbral že 40 profesionalnih zmag, je z izraelsko ekipo podpisal dvoletno pogodbo, ponovno pa bo združil moči s svojim starim prijateljem Michaelom Scwarzmannom, ki se bo ekipi pridružil iz vrst Lotto-Dstny. Prav tako bo ekipo okrepil dosedanji kolesar ekipe Soudal-QuickStep Ethan Vernon, medtem ko je veliko odkritje letošnjega Gira Derek Gee podaljšal pogodbo vse do konca leta 2028.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice