Šport > Kolesarstvo
3170 ogledov

Eden najboljših kolesarjev sveta se seli k Remcu

Mikel Landa Profimedia
Landa odslej Evenepoelov pomočnik, Martinez k Bora-Hansgrohe.

Španski kolesarski as Mikel Landa bo od leta 2024 član belgijske zasedbe Soudal-Quick Step, pri kateri je prvi zvezdnik Belgijec Remco Evenepoel. Kolumbijski kolesar Daniel Martinez pa se iz ekipe Ineos Grenadiers seli k Bora-Hansgrohe.

Triintridesetletni Landa bo naslednji dve leti Evenepoelov pomočnik pri belgijski zasedbi. Zadnja štiri leta je bil moštveni kolega številnih slovenskih kolesarjev pri Bahrain Victoriousu, letos Mateja Mohoriča in Matevža Govekarja.

S to ekipi je po enkrat zasedel tretje mesto na dirki po Italiji (2022) in enkrat četrto na dirki po Franciji (2020). Po enkrat je bil tretji na Giru in enkrat na Touru še v drugih ekipah. V karieri je slavil 16 zmag in nastopil na 19 tritedenskih pentljah.

Martinez, še en specialist za etapne dirke, pa bo leta 2024 kolesaril za Bora-Hansgrohe. Od leta 2021 je član Ineos Grenadiers. V dresu angleškega kluba je slavil na dirki po Baskiji in Algarveju, leta 2020 pa je za tedanji EF Pro Cycling slavil še na kriteriju po Dofineji.

V karieri je 27-letnik zbral 12 zmag, na tritedenskih dirkah pa je nastopil devetkrat, na Touru 2020 je slavil tudi etapno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice